Oficial UE: Există condiţii ideale pentru construcţia unei conducte de gaze trans-caspice

Postat la 20 noiembrie 2013 57 afişări

Şeful misiunii Uniunii Europene în Turkmenistan, Denis Daniilidis, a declarat marţi că în prezent există condiţii sunt ideale pentru construcţia unei conducte pentru transportul gazelor naturale pe sub Marea Caspică.

Oficial UE: Există condiţii ideale pentru construcţia unei conducte de gaze trans-caspice

 Conducta ar transporta gaze din Turkmenistan către Azerbaidjan şi apoi către clienţi din Europa Occidentală, ocolind Rusia, relatează RIA Novosti.

Daniilidis a arătat, la o conferinţă în domeniul petrolului şi gazelor din capitala turkmenă, că în prezent au loc negocieri referitoare la construcţia gazoductului şi că mai sunt de rezolvat câteva probleme importante înainte de semnarea unui acord.

În opinia sa, conducta trans-caspică poate fi construită înainte de finalizarea proiectului coridorului sudic, susţinut de UE, menit să creeze infrastructura necesară pentru transportul gazelor către Europa din regiunea caspică şi Orientul Mijlociu.

Coridorul sudic a câştigat vizibilitate în luna mai, odată cu adoptarea, la un summit UE din luna mai, a unei strategii pentru dezvoltarea cu prioritate a infrastructurii enegetice până în 2020, a spus oficialul european.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oficial-ue-exista-conditii-ideale-pentru-constructia-unei-conducte-de-gaze-trans-caspice-11708611
11708611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.