Omul de afaceri care a dus Aqua Carpatica pe rafturile americanilor cu un preţ peste Evian

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 23 decembrie 2015 2678 afişări

După vânzările sonore ale apelor Dorna şi a brânzeturilor LaDorna, Jean Valvis a construit alte trei branduri - Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti şi Chateau Valvis - pe care le-a poziţionat în segmentul premium şi despre care spune că vrea să le păstreze în familie.

Omul de afaceri care a dus Aqua Carpatica pe rafturile americanilor cu un preţ peste Evian

Jean Valvis este preşedinte al Valvis Holding, o companie cu activităţi în sectorul bunurilor de larg consum, dar şi în agricultură prin intermediul companiei Dorna Agri.

In vara acestui an au existat informatii despre faptul că omul de afaceri purta discuţii pentru vânzarea parţială sau totală a businessului Dorna Agri, fermă care administrează 7.000-8.000 de hectare de teren agricol din judeţul Călăraşi, potrivit mai multor surse din piaţă.

Businessul din agricultură al antreprenorului elveţian de origine greacă este unul colateral, ca şi cel din energie, Valvis pariind puternic în ultimii ani pe apa minerală Aqua Carpatica şi pe vinurile de Sâmbureşti.

Dorna Agri a avut în 2014 o cifră de afaceri de 26,2 milioane de lei, similară celei din 2013, şi un profit de 118.000 de lei.

O nouă tranzacţie în domeniul agriculturii nu ar veni ca o surpriză în contextul în care în ultimii ani acesta a fost unul dintre cele mai „fierbinţi“ în ceea ce priveşte fuziunile şi achiziţiile. Potenţialul agricol al României şi preţurile mici la terenuri transformă piaţa locală într-o mină de aur pentru companiile care caută să investească în domeniu. În ceea ce priveşte businessul Dorna Agri, preluarea de către un investitor are sens în contextul în care terenul este deja comasat şi este poziţionat strategic într-unul dintre cele mai „roditoare“ judeţe. Mai mult, contractul cu ADS este semnat pe 49 de ani, şi până acum nu au trecut decât 11.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
branduri,
Jean Valvis,
admirati
/lideri/omul-de-afaceri-care-a-dus-aqua-carpatica-pe-rafturile-americanilor-cu-un-pret-peste-evian-14923233
14923233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.