Nicolas Maure, şeful celei mai puternice companii din Romania

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 31 decembrie 2015 1696 afişări

În cei cinci ani de când Nicolas Maure se află la conducerea Automobile Dacia şi Renault Technologies Roumanie, producătorul de maşini a devenit cea mai mare companie din România în funcţie de cifra de afaceri.

Nicolas Maure, şeful celei mai puternice companii din Romania

Nicolas Maure este al patrulea francez aflat la conducerea companiilor Automobile Dacia şi Renault Technologie Roumanie (RTR), cu o cifră de afaceri cumulată de circa 4 miliarde de euro şi cu profituri de zeci de milioane.

„Visul meu din copilărie a fost să fac avioane şi maşini“, declara Maure în cadrul evenimentului Meet the CEO, unde s-a prezentat mediului de afaceri din România. De profesie inginer, Nicolas Maure este absolvent al École Centrale de Paris (ECP) şi titular al unui MBA la Institut Européen d’Administration des Affaires (INSEAD).

Şi-a început cariera în cadrul companiei de consultanţă de management Boston Consulting Group, unde a lucrat între 1985 şi 1987. S-a apropiat de domeniul favorit lucrând mai întâi pe partea de strategie, achiziţii şi cumpărare în cadrul a două companii producătoare de componente auto, Valeo (1988-1993) şi Faurecia (1993-2000). A început activitatea la Renault în 2000, ca director cumpărări piese şi accesorii, şi a devenit apoi director plan de calitate şi director general al Société de Transmissions Automatiques.

Nicolas Maure s-a familiarizat cu situaţia Uzinei de la Mioveni, în intervalul 2006-2008, când a fost desemnat să reconstruiască uzina în calitate de director al acesteia şi când la conducerea companiei se afla François Fourmont. După perioada petrecută în România, a devenit vicepreşedinte pentru mecanică al Renault-Nissan Purchasing Organization şi director performanţă fabricaţie Renault. Falimentul Lehman Brothers din 2008 şi perioada grea care a urmat până anul trecut l-au urcat de 50 de ori în avion, făcând naveta între Paris şi Tokio (şi nu numai), când lucra pe partea de achiziţii globale ale grupului Renault Nissan.

Dacia generează singură peste 40% din cifra de afaceri a judeţului Argeş şi este cel mai mare exportator din economia locală.

Urmărește Business Magazin

/lideri/nicolas-maure-seful-celei-mai-puternice-companii-din-romania-14923522
14923522
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.