Ivo Kalik a condus între 2012 şi 2014 compania Provident Financial România. Acum este director general IPF în Spania

Autor: Ioana Matei Postat la 24 octombrie 2014 322 afişări

În prezent, Ivo Kalik coordonează din poziţia de director general, alături de o echipă din care fac parte şi trei români, extinderea IPF în Spania, unde grupul se aşteaptă să emită primele împrumuturi la începutul lui 2015.

Ivo Kalik a condus între 2012 şi 2014 compania Provident Financial România. Acum este director general IPF în Spania

Articolul face parte din proiectul 100 tineri manageri de top, ediţia 2014:

Ivo Kalik a fost din 2012 directorul general al Provident Financial România, compania de credite de consum cu valoare mică pe termen scurt care a acordat consumatorilor români 
împrumuturi totale în valoare de 127,5 milioane de euro în 2013.

De origine cehă, Ivo Kalik are o experienţă lungă în industria creditelor de consum, acumulată în cadrul Provident Financial, dar în alte ţări unde compania este operaţională, precum Cehia, Slovacia, Marea Britanie sau Mexic.Şi-a început cariera în 1997, când a participat din poziţia de manager de dezvoltare la lansarea operaţiunilor Provident din Cehia, filială unde a avansat până la poziţia de manager regional de operaţiuni, având în responsabilitate coordonarea activităţilor din Boemia de Nord. Patru ani mai târziu, în ianuarie 2001, Ivo Kalik a fost numit director de operaţiuni în cadrul Provident Financial Slovacia, iar în martie 2004 a ales să se relocheze în Marea Britanie, unde a preluat funcţia de manager regional de operaţiuni.

Înainte de a veni la conducerea filialei din România a Provident Financial, Ivo Kalik a petrecut aproape opt ani în Mexic, unde a fost responsabil de dezvoltarea strategiei de extindere a operaţiunilor Provident Financial Mexic din poziţia de director regional. Iar de la finele anului trecut, odată cu inaugurarea operaţiunilor companiei în Bulgaria, executivul a preluat şi conducerea activităţilor din această ţară.

Sub managementul lui Ivo Kalik, Provident Financial România a depăşit în 2013 pragul de 300.000 de clienţi activi, în creştere cu 17% comparativ cu nivelul raportat în decembrie 2012. Totodată, valoarea totală a împrumuturilor emise în 2013 s-a apropiat de 105 milioane de lire sterline (127,5 milioane de euro), în timp ce veniturile companiei au crescut la 67 de milioane de lire sterline (peste 81 de milioane de euro).

Profitul operaţional brut al Provident Financial România, conform standardelor internaţionale de raportare financiară IFRS, a fost de 5,6 milioane de lire sterline (circa 6,8 milioane de euro). Executivul conduce o echipă de peste 850 de angajaţi în România şi de 4.200 de agenţi independenţi.


Ivo Kalik a făcut parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014 şi a fost premiat în cadrul galei Business Magazin. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/ivo-kalik-a-condus-intre-2012-si-2014-compania-provident-financial-romania-acum-este-director-general-ipf-in-spania-13452101
13452101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.