Dusan Wilms este unul dintre puţinii români care au pe mână un business de peste un miliard de euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 06 decembrie 2012 193 afişări

Dusan Wilms este unul dintre puţinii români care au în mâini frâiele unei multinaţionale cu afaceri mai mari de 1 miliard de euro

El se află acum la al doilea mandat la şefia Metro Cash & Carry România. A modelat în perioada 1999-2005 comerţul de pe plan local, iar de la venirea crizei a preluat din nou frâiele reţelei de magazine care a deţinut ani în şir prima poziţie în topul vânzărilor.

Pe vremea când totul mergea ca pe roate în economie, oamenii s-au învăţat cu succesul, cu o explozie a cifrei de afaceri an de an. Acum însă, reţeta afacerilor este diferită, dovadă că şi numărul clienţilor reţelei au scăzut în ultimii ani din pricina crizei. Lanţul Metro Cash & Carry România (MCCR) este format în prezent din 32 de magazine, dintre care şase sunt în formatul Metro Punct, având dimensiuni mai mici decât celelalte. În primăvara acestui an comerciantul german a lansat pe piaţă franciza La Doi Paşi, care numără acum 415 spaţii.

Wilms s-a întors de aproape doi ani la cârma MCCR, după ce a deţinut mandate la nivel internaţional în cadrului grupului german. A fost primul român care a ajuns în boardul unei multinaţionale: în urmă cu câţiva ani era director de expansiune şi membru în consiliul de administraţie al Real International, divizia de hipermarketuri a comerciantului german. Şi în vremea primului său mandat la conducerea Metro (1999-2005) Wilms a marcat o premieră - era primul român care a preluat conducerea unei multinaţionale pe piaţa de la noi. Este de părere că un manager, ca şi un bun sportiv, trebuie să ştie să câştige, dar şi să piardă.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/dusan-wilms-este-unul-dintre-putinii-romani-care-au-pe-mana-un-business-de-peste-un-miliard-de-euro-10374653
10374653
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.