Cristi Pascu, PSC Group: „Disciplină, gândire strategică şi mult respect faţă de colaboratori şi clienţi - astea sunt valorile în care eu cred şi pe care le aplic cu consecvenţă”

Postat la 30 septembrie 2021 479 afişări

Cristi Pascu, PSC Group: „Disciplină, gândire strategică şi mult respect faţă de colaboratori şi clienţi - astea sunt valorile în care eu cred şi pe care le aplic cu consecvenţă”

Cred că jobul ideal este acela de... antreprenor. În sensul pur al definiţiei: un designer de idei noi şi de procese de afaceri, cu abilităţi de management, de construire şi coordonare exemplară a echipei sale. O persoană liberă în gândire, ancorată în realităţile cotidiene, însă cu o viziune pentru viitor, cu un plan clar, cu disciplină şi consecvenţă în implementarea ideilor sale, alături de oamenii pe care îi alege să-l însoţească pe drumul său.

Obiectivul meu principal în rolul actual este… acela de construi azi proiecte durabile şi moderne pentru mâine, pe care copiii mei să le privească cu mândrie, aşa cum privesc eu astăzi, proiectele tatălui meu. 

Stilul meu de management este definit de… disciplină, gândire strategică şi mult respect faţă de colaboratori şi clienţi. Astea sunt valorile în care eu cred şi pe care le aplic cu consecvenţă. Acestea toate la un loc se reflectă în fiecare decizie pe care o iau. De altfel, cred că sunt ingredientele esenţiale pentru ca un om să devină un antreprenor de succes.

Lecţia pe care am învăţat-o în cariera mea de până acum este… că în business sunt apreciate şi respectate planurile implementate, rezultatele concrete şi nu ideile care rămân abstracte. Este complicat să ai idei foarte bune, să aduci ceva nou, inovator, în ceva atât de consacrat ca real estate-ul, dar este de departe mult mai complicat şi de apreciat să formezi o echipa bună, cu care să implementezi acele idei foarte bune. În cei 15 ani de când sunt activ în acest domeniu, am învăţat că oamenii de care te înconjori reprezintă o cheie în antreprenoriat. Trebuie identificaţi şi apropiaţi cei mai buni din punct de vedere profesional şi moral; trebuie să existe o pregătire tehnică foarte bună şi în acelaşi timp, principii foarte sănătoase.


Vârstă: 36 de ani

Funcţie: CEO

Companie: PSC Group

Numărul total al companiilor din grup: 8

Valoarea de piaţă a proiectelor aflate în dezvoltare: peste 80 mil. euro

Număr de angajaţi: peste 100


Experienţă: Dezvoltare de proiecte imobiliare rezidenţiale, office şi comercial, servicii de arhitectură, proiectare rezistenţă şi project management. A condus peste douăzeci de proiecte în domeniile rezidenţial, hotelier, industrial şi infrastructură. De asemenea, are experienţă în domeniul bancar şi al finanţelor, cu accent pe colaborarea cu instituţiile bancare şi financiar-nebancare pe o gamă largă de activităţi de creditare, investiţii şi instrumente de creditare.


Domeniile pe care se concentrează în prezent: Construcţii şi real estate. „Pasiunea pentru construcţii şi real estate este moştenită de la tatăl meu cu care mergeam foarte des încă de mic pe şantierele unde era inginer şef. Tatăl meu mi-a transmis ideea că a construi clădiri este ceva foarte complex, dar frumos şi plin de substanţă în viaţa unui om, întrucât aceste clădiri vor rămâne sute de ani, mult după ce noi nu vom mai fi."

Profilul lui Cristi Pascu a apărut în anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, ediţia 2021.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.