Constantin Boromiz - cum ajungi de la o moară în satul natal la un business de 130 de milioane de euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 12 decembrie 2012 314 afişări

De la o moară în satul natal afacerile pe care Constantin Boromiz le coordonează de 19 ani au ajuns la o cifră de afaceri cumulată de peste 130 de milioane de euro.

Portofoliul grupului cuprinde acum Boromir Prod Buzău, Boromir Ind Râmnicu Vâlcea şi Moara Cibin din Sibiu.Constantin Boromiz a decis să fie propriul său patron după ce a profesat vreme de numai un an ca inginer după terminarea Facultăţii de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. La acea vreme (1991) îşi dorea să câştige măcar salariul de inginer şi împreună cu fratele său (Gheorghe Boromiz) şi cumnatul său (George Frintu) a înfiinţat o companie care a rezistat doar până în 1994. În acel an au schimbat profilul de activitate şi, cu bani luaţi cu împrumut de la rude şi banii de la nuntă, a început activităţile în domeniul morăritului şi panificaţiei. Morărirul era deja o tradiţie în familie, fiind a patra generaţie cu activităţi în această zonă. În 1995 Boromir a cumpărat şi o brutărie de la un om de afaceri turc, segment pe care s-a extins ulterior. În 1997 compania a ajuns la un profit de un milion de dolari după ce contractase multe credite pentru investiţii.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/constantin-boromiz-cum-ajungi-de-la-o-moara-in-satul-natal-la-un-business-de-130-de-milioane-de-euro-10388056
10388056
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.