Concept Hotels: “Piaţa ospitalităţii este în creştere”

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 06 ianuarie 2014 65 afişări

“Piaţa ospitalităţii este în creştere”, declară Dragoş Popescu, director general al Concept Hotels, firmă cu activităţi în domeniul soluţiilor pentru dotarea hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor. Compania a încheiat anul trecut cu 480 de clienţi către care a efectuat livrări, în condiţiile în care în toţi anii de funcţionare a înregistrat peste 1.000 de clienţi facturaţi către care a făcut şi livrări.

Odată cu venirea crizei, cifra de afaceri a companiei s-a prăbuşit, “pentru că 75% din business era generat de hotelurile noi deschise, pentru care furnizam piese pentru echipare, de pildă numerele pentru camere. Iar în 2009 s-au sistat toate investiţiile hoteliere”, explică Dragoş Popescu. Concept Hotels a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri estimată la 750.000 de euro, în creştere cu 7-8% faţă de 2012, dar în scădere faţă de nivelul din 2008, când se plasa la circa 1,3 milioane de euro.

Compania, care are listate 15.000 de produse dintre care o treime sunt pe stoc, are acum 10 angajaţi, la jumătate faţă de câţi avea cu cinci ani în urmă. Compania a lansat recent o nouă gamă de produse, Bronneley, cosmetice de lux, produse de un furnizor al Casei Regale a Marii Britanii. În cadrul evenimentului de lansare, Dragoş Petrescu a anunţat şi un parteneriat cu British Gallery, prin care Concept Hotels devine distribuitor pentru ceaiurile Taylors of Harrogate şi cafeaua Gourmet Taylors. O afacere pornită, după spusele proprietarului Marius Pleşea ”dintr-un hobby”, British Gallery a realizat anul trecut vânzări de circa 500.000 de lire sterline, iar pentru anul în curs rezultate în creştere, până la circa 700.000 de lire sterline. British Gallery funcţionează de şase ani pe piaţa românească, distribuind branduri britanice, între care se numără ceaiurile şi cafelele Taylors of Harrogate, cosmeticele Yardley, ceramica şi porţelanurile Wedgwood şo Portmeiron, seturile de masă Arthur Price of England.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hoteluri,
restaurante,
crestere,
clienti,
livrari
/actualitate/concept-hotels-piata-ospitalitatii-este-in-crestere-11857454
11857454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.