Ce se va întâmpla cu Facebook după aceste decizii

Autor: Oana Netbai Postat la 06 ianuarie 2014 158 afişări

Foarte mulţi tineri îşi închid conturile de pe reţeaua de socializare Facebook, pentru că se simt controlaţi de părinţii lor. Însă ei nu abandonează definitiv mediul online, ci aleg să utilizeze alte medii de socializare, cum ar fi Twitter şi WhatsApp.

Ce se va întâmpla cu Facebook după aceste decizii

Conform unui studiu intitulat „The Global Impact of Social Media”, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, petrec mai puţin timp pe platforma Facebook decât părinţii lor. Ei spun că nu mai au spaţiu personal în mediul online şi că se simt legaţi de familie din cauză că părinţii au cont de Facebook.

Mai mult decât atât, nemulţumirea lor este accentuată şi de faptul că părinţii îi îndeamnă să posteze aspecte din viaţa personală.

Daniel Miller, profesor la University College London, susţine că până acum îngrijorarea venea din partea părinţilor. Ei condamnau reţelele de socializare, pentru că tinerii renunţau la viaţa reală în favoarea celei virtuale, însă situaţia s-a schimbat. Astăzi, Facebook a devenit modalitatea prin care un părinte îşi descoperă copilul. 

Cercetările arată că preferinţele tinerilor se schimbă de la o zi la alta şi că găsesc mai multă funcţionalitate în Twitter, Instagram sau WhatsApp.

Miller spune că rezultatele studiului anticipează o scădere a popularităţii reţelei Facebook în anul 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
tineri,
mediu,
online,
retele sociale,
twitter
/actualitate/ce-se-va-intampla-cu-facebook-dupa-aceste-decizii-11855948
11855948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.