Cele mai puternice femei din România: Manuela Marina Nestor, NNDKP

Autor: Anca Barbulescu Postat la 31 mai 2013 249 afişări

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

Vreme de 36 de ani, a consiliat numeroase corporaţii şi organizaţii publice şi private româneşti şi internaţionale. Spune că îi este greu să ierarhizeze reuşitele din carieră - inclusiv din perioada în care a fost consilier juridic la Institutul Român de Consulting Romconsult. Ea povesteşte că sunt două proiecte care i-au marcat profund evoluţia ca avocat de afaceri. Unul dintre ele, îşi aminteşte ea, s-a derulat pe vremea când era consilier juridic la Romconsult şi avea 28 de ani, în anii ’80. Era lead counsel pentru un proiect de asistenţă tehnică şi a trebuit să negocieze cu conducerea combinatului de la Abu Kamash în Libia. A fost „o negociere cumplit de grea (libienii sunt negociatori extraordinari, iar eu eram o femeie tânără şi blondă într-o ţară arabă), încheiată cu succes".

Al doilea proiect a fost unul pilot - de privatizare prin ofertă publică a societăţii ce deţinea fabrica de bere Ursus, la începutul anilor ’90, când în România „nu se auzise de ceea ce însemna o ofertă publică, nu exista o piaţă de capital şi niciun fel de legislaţie legată de o astfel de ofertă„. Împreună cu Campbell Steedman, un avocat englez aflat atunci la începutul carierei (astăzi partener la Norton Rose), „am reinventat practic roata, trebuind să structurăm şi să organizăm întregul proces de subscriere a acţiunilor societăţii respective". Şi asta în condiţiile în care nu exista nicio infrastructură care să permită realizarea unei astfel de activităţi. „A fost un efort uriaş, încununat de succes, pe care nu îl voi uita vreodată."

1. Carte, muzică, film: ce preferaţi?

Citesc câte două-trei cărţi în paralel, iar muzica este o prezenţă permanentă în viaţa mea. La birou am o colecţie întreagă de muzică clasică, dar şi muzica  uşoară a anilor ‘50-’60-’70-’80. În mod selectiv îmi place şi o parte din muzica anilor ’90-2013. În ceea ce priveşte filmele, datorită Apple TV sunt la curent cu toate noutăţile.

2. Vi se pare că discuţia despre discriminarea de gen mai este de actualitate în 2013?

Da, lumea de astăzi continuă să fie plină de contradicţii şi răutăţi chiar şi în societăţile numite în mod tradiţional civilizate. Moroni retrograzi şi misogini care consideră că forţa este un semn de superioritate prin ea însăşi se nasc în permanenţă şi peste tot. Această discuţie trebuie purtată permanent, pentru a aminti o dată şi încă o dată că oamenii sunt egali în prostie sau inteligenţă  indiferent de gen şi că discriminarea pe acest criteriu este la fel de criminală ca şi discriminarea pe criteriu de rasă, etnie, religie


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-manuela-marina-nestor-nndkp-10913946
10913946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.