Consultant: Investiţiile în infrastructură sunt la un nivel critic. Unele licitaţii vor fi amânate

Postat la 06 martie 2014 31 afişări

Unele licitaţii publice pentru infrastructură vor fi amânate, din cauza lipsei de fonduri şi schimbărilor politice, deşi reţeaua deficitară de transport afectează exportatorii, iar investiţiile statului sunt la un nivel critic, potrivit companiei AECOM, care realizează Master Planul de Transport.

Consultant: Investiţiile în infrastructură sunt la un nivel critic. Unele licitaţii vor fi amânate

 Steve Morriss, CEO pentru Europa al companiei americane de consultanţă, proiectare şi management de proiect AECOM, a declarat că resursele bugetare limitate şi situaţia politică vor face ca o parte dintre proiectele publice de investiţii să nu fie lansate în 2014.

"Ne aşteptăm ca o parte din licitaţiile publice să nu fie lansate anul acesta, având în vedere că multe proiecte în derulare duc lipsă de finanţarea adecvată", a afirmat Morriss.

Întrebat dacă în cazul licitaţiilor care nu vor fi lansate motivul este lipsa resurselor bugetare sau organizarea de alegeri în 2014, Morriss a opinat că este vorba de o combinaţie a celor două.

"Cele două elemente sunt legate, în opinia noastră. Este clar că schimbarea Guvernului a întârziat unele proiecte", a spus Morriss, care a adăugat că şi elaborarea Master Planului pentru Transport a fost întârziată de schimbările frecvente la conducerea ministerului de profil.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/consultant-investitiile-in-infrastructura-sunt-la-un-nivel-critic-unele-licitatii-vor-fi-amanate-12210463
12210463
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.