METEO. Prognoza vremii pentru toate regiunile ţării până la jumătatea lunii martie

Postat la 08 martie 2014 90 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 16 martie.

METEO. Prognoza vremii pentru toate regiunile ţării până la jumătatea lunii martie

BANAT

Valorile termice vor continua să se situeze şi în prima jumătate a lunii martie peste cele climatologic normale. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 11-14 grade. Abaterea termică pozitivă va fi chiar şi mai evidentă în privinţa valorilor minime nocturne, care se vor încadra în medie în ecartul 3-5 grade. O uşoară scădere de temperatură este posibilă în perioada 11-13 martie, dar valorile se vor situa în limite apropiate de normalul datei. Ploile, dacă apar, vor fi locale, slabe şi moderate cantitativ.

CRIŞANA

Regimul termic se va menţine peste ce ar fi normal în prima jumătate a lunii martie, chiar dacă vor fi uşoare variaţii de temperatură. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 11-14 grade. În privinţa minimelor, sunt de aşteptat în continuare abateri pozitive semnificative faţă de mediile climatologice ale perioadei, în orele dimineţilor urmând a se înregistra în medie între 2 şi 5 grade, posibil valori mai scăzute în intervalul 11-14 martie. Ploi locale, slabe cantitativ, vor fi probabile după data de 11 martie.

TRANSILVANIA

Regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale specifice, astfel că ziua vor fi în medie 6-11 grade. În privinţa temperaturilor minime, scăderea de temperatură estimată va determina un regim termic apropiat de cel normal, cu o medie a valorilor nocturne de -2 - 0 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă, astfel încât acestea se vor semnala numai local şi vor fi în general slabe.

MARAMUREŞ

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale la început de martie, astfel că media maximelor va fi de 9-13 grade. Uşoara scădere de temperatură estimată pentru intervalul 10-15 martie va conduce la înregistrarea unor valori nocturne mai apropiate de cele climatologic normale, respectiv o medie în jurul a 0 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 martie, dar vor fi ploi locale, slabe cantitativ.

MOLDOVA

Ecartul mediu al valorilor maxime, respectiv 8 la 12 grade, va fi în general peste cel normal în prima jumătate a lunii martie. În privinţa regimului valorilor nocturne, acesta se va menţine peste cel climatologic normal, astfel că, la nivelul întregii regiuni, media minimelor va fi între 1 şi 4 grade. Probabilitatea pentru ploi, slabe şi moderate, va fi mai redusă.

DOBROGEA

Pe tot parcursul intervalului de prognoză atât temperaturile diurne, dar mai ales cele nocturne vor caracteriza o vreme caldă pentru prima jumătate a lunii martie. Mediile temperaturilor maxime vor oscila uşor între 8 şi 12 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra îndeosebi în ultimele zile ale intervalului. Temperaturile minime se vor situa, în medie, în scădere uşoară, spre aproximativ 3 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai scăzută.

MUNTENIA

Regimul termic va fi în general mai ridicat decât cel specific acestei perioade, mai ales în ceea ce priveşte temperaturile nocturne. Media maximelor se va situa în jurul valorii de 12 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 2 şi 4 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai scăzută, acestea fiind posibile trecător şi pe spaţii destul de mici.

OLTENIA

În medie, valorile termice diurne se vor situa până la sfârşitul intervalului în jurul valorii de 12 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, mediile temperaturilor minime vor fi mai ridicate decât mediile multianuale specifice acestei perioade, dar mai ales în prima parte a intervalului, când vor fi de aproximativ 4 grade. Ploile îşi vor face apariţia sporadic şi vor fi slabe cantitativ.

LA MUNTE

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, atât regimul termic mediu diurn cât şi cel nocturn nu vor avea variaţii semnificative. Astfel, mediile temperaturilor maxime vor fi de 2 - 4 grade, iar ale celor minime de -5 până la -2 grade. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, pe arii restrânse vor mai fi precipitaţii slabe şi trecătoare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pentru-toate-regiunile-tarii-pana-la-jumatatea-lunii-martie-12197532
12197532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.