Cele mai puternice femei din România: Manuela Banu, Orkla Foods România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 13 mai 2013 492 afişări

Pasionată de avioane, Manuela Banu a urmat cursurile facultăţii de profil, iar acum conduce Orkla Foods România şi, chiar dacă se declară mândră de ce a realizat în cariera sa, „în adâncul sufletului regret că nu am avut şansa să continuu în industria aviatică".


Manuela Banu este una din eroinele Catalogului "200 cele mai puternice femei din business", care va fi lansat în curând, şi ale galei "Woman in Power" (19 martie 2014).



CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

Cel mai dificil moment din viaţa profesională este legat de restructurarea companiei Orkla în 2007, proiect ce a inclus închiderea fabricii din Craiova. Ea povesteşte că a fost un proiect dificil atât din punct de vedere tehnic, deoarece au fost relocate echipamentele tehnice în fabricile din Bucureşti şi Covasna, cât şi emoţional. În astfel de situaţii, „nu ai cum să nu te încarci cu problemele angajaţilor afectaţi de aceste măsuri".

Bmag: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Încă din facultate am trăit într-o lume a bărbaţilor. Fascinaţia pentru avioane pe care o aveam încă din copilărie m-a făcut să optez pentru Facultatea de Aeronave de la Institutul Politehnic Bucureşti unde doar 10% dintre studenţi erau femei. Cum încă din tinereţe am lucrat într-un mediu predominat de bărbaţi, nu am resimţit niciodată că sunt o femeie care se străduieşte să „îşi croiască drum într-o lume a bărbaţilor„. Dimpotrivă, a fost un drum firesc, chiar şi atunci când a trebuit să fac o schimbare deoarece industria aeronautică nu mai avea viitor în România.

Bmag:Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Capacitatea de organizare, de analiză, de a relaţiona cu oamenii mai uşor, flexibilitatea, atenţia la detalii, empatia.

Bmag:Destinaţii de vacanţă preferate.

Îmi place mult să călătoresc. Este urmarea firească a pasiunii mele pentru avioane. Sunt un om curios, îmi place să descopăr noi culturi şi civilizaţii; am fost îndrăgostită de destinaţii din Asia sau Africa. Curiozitatea şi dorinta mea de a descoperi mă vor purta cu siguranţă şi către alte locuri.


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-manuela-banu-orkla-foods-romania-10874968
10874968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.