Cele mai puternice femei din România: Ioana Boştină, Future Marketing

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 18 martie 2013 1641 afişări

Firma de consultanţă pe care a fondat-o în urmă cu opt ani a avut anul trecut o creştere de peste 50% a cifrei de afaceri.

"Sunt o fire tenace şi, până acum, m-am străduit să-mi îndeplinesc toate obiectivele pe care mi le-am propus." Primul a fost acela de a profesa în domeniul în care s-a pregătit "la şcoală", altfel toată facultatea şi masterul ar fi fost o pierdere de timp. În al doilea rând, mi-am dorit întotdeauna să reuşesc prin propriile forţe. "Am creat singură această companie - care pentru mine nu-i doar un simplu «loc de muncă»", spune Ioana Boştină, care precizează că se vede la cârma firmei şi peste zece sau 20 de ani. A crescut în perioada în care cei din generaţia ei voiau să facă marketing, comunicare, relaţii internaţionale şi recunoaşte că o fascinează domeniul în care profesează graţie interacţiunii dintre oameni. Firma are acum 16 angajaţi şi câteva mii de operatori-colaboratori în toată ţara, iar anul trecut a înregistrat o creştere de peste 50% a cifrei de afaceri. Despre reuşita în afaceri, Ioana Boştină spune că depinde foarte mult de ceea ce "îţi propui şi ce resurse aloci pentru proiectul tău (timp, bani, răbdare şi cunoştinţe teoretice etc.), pentru că, altfel, un proiect de business este realizabil sau nu, indiferent dacă este făcut de o femeie sau de un bărbat". Ea crede totuşi că se impun unele nuanţări: consideră că a fost depăşit demult stereotipul "femeia - la cratiţă" şi că după 20 de ani de capitalism nimeni nu se mai împiedică de statutul de "femeie de afaceri".

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

"În ce mă priveşte, la negocieri mă simt egală cu orice alt coleg de-al meu şi-mi tratez partenerii de afaceri cu aceeaşi deferenţă, indiferent dacă sunt bărbaţi sau femei. Depinde foarte mult de stilul în care îţi gândeşti şi îţi conduci afacerile precum şi de aşteptările pe care le creezi partenerilor de business."

Ea crede şi că la un moment-dat femeile trebuie să facă o serie de alegeri strategice cu care un bărbat nu se confruntă într-o manieră la fel de tranşantă. "Aici mă refer la viaţa de familie, obligaţiile de mamă versus obligaţiile de business. Este însă o falsă dilemă, pentru că - în esenţă - aceste alegeri nu sunt pentru o femeie de afaceri altele decât cele pe care le face orice femeie care încearcă să găsească echilibrul între carieră şi familie. Nu abdic de la niciuna din obligaţii şi nu renunţ la visul de a mă împlini profesional."


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-ioana-bostina-future-marketing-10673931
10673931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.