Cele mai puternice femei din România: Crenguţa Leaua, Leaua & Asociaţii

Autor: Anca Barbulescu Postat la 31 mai 2013 4700 afişări

Crenguţa Leaua a absolvit trei facultăţi - la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (1996), Universitatea Ecologică Bucureşti (1994) şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (1997). Din 1996 este avocat, iar în 2008 a obţinut doctoratul în drept la Universitatea din Bucureşti.

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

În  2005 a fondat o societate de avocatură, numită în prezent Leaua & Asociaţii. Din 2003 este şi arbitru, fiind membră pe listele de arbitri ale curţilor de arbitraj comercial internaţional de pe lângă camerele de comerţ naţionale din România, Austria, Polonia, Bulgaria şi Slovenia. Crenguţa Leaua a fost şi vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României (2008-2012). Din 2007 a început şi activitatea didactică, în prezent fiind conferenţiar universitar la ASE.

„Cele mai dificile momente au fost întotdeauna, într-un fel sau altul, legate de coliziunea dintre relaţiile de prietenie şi deciziile obiective cu privire la firma în care eram. Le-am făcut faţă uneori cu mare dificultate. Nu cred că există o reţetă universală pentru a depăşi asa ceva."

1. Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere a unei afaceri?

Lucrez foarte bine în tandem. Aşa am construit tot ce am făcut, mereu. Îmi face plăcere să lucrez alături de un partener, în tot ceea ce fac, de la nivelul unei lucrări profesionale şi până la nivel managerial. În conducerea societăţii de avocatură, împart activitatea de management cu colega mea Aurora Damcali (co-managing partner), iar activitatea decizională generală cu toţi ceilalţi şase parteneri din societate. 

Sunt foarte deschisă şi directă cu cei cu care lucrez. Cer tuturor o  implicare reală, decizii raţionale, corecte şi rapide. Recunosc faptul că de multe ori cer mult de la cei din jurul meu, dar nu mai mult decât cer de la mine.

2. Branduri preferate: parfum, haine, accesorii.

Nu sunt prea atentă la brand în ce priveşte hainele. Mă interesează mai mult obiectul în sine şi calitatea lui.  În privinţa parfumului, de ceva timp, deja mi-e greu să renunţ la Chance de la Chanel pentru zi şi la Jasmine de la Keiko Mecheri pentru seară. Oricum, dacă aleg uneori altceva, e mereu un parfum cu o notă pregnantă de iasomie.

3. Destinaţii de vacanţă preferate. 

Datorită specializării în arbitraj internaţional, sunt foarte mult plecată în străinătate din motive profesionale. Poate de aceea îmi petrec puţinul timp liber pe care îl am mai degrabă la munte, unde avem o casă mică şi o livadă, într-o zonă destul de izolată. Însă încerc să fac, din când în când, şi o călătorie alături de cei dragi, descoperind împreună câte un colţ îndepărtat de lume.


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-crenguta-leaua-leaua-asociatii-10913732
10913732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.