Cel mai tânăr milionar în euro din România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 09 aprilie 2013 4266 afişări

Controleaza un grup de firme pe care le-a dezvoltat de la zero si ale caror afaceri cumulate s-au plasat anul trecut la 120 de milioane de euro. Astăzi are 30 de ani, dar a făcut primul milion la 23 de ani.

Era student la Bucuresti prin 2000, iar intr-o vacanta parintii sai, care intrasera in afaceri in 1994 si aveau un abator si o carmangerie, l-au rugat sa-i ajute in firma. "Nu au spus exact cu ce anume sa-i ajut si am inceput prin a urmari productia din fabrica si din abator, dar nimic nu m-a atras", povesteste acum Iustin Paraschiv. A aflat insa ca firma avea dificultati in procurarea materiei prime si a incercat sa faca importuri de carne. Inceputurile au fost foarte grele, povesteste el, pentru ca nu era familiarizat cu toate secretele afacerii: "E greu sa explici cuiva ce tip anume de carne vrei daca nu cunosti limba", pe langa legislatia pentru importuri. La doar un an si ceva de la inceperea activitatii a stabilit, impreuna cu familia sa, sa-si faca o firma separata, pentru ca "apetitul meu de risc era mult mai mare decat al lor".

In 2005 castigurile au depasit un milion de euro, bani pe care i-a folosit ca sa investeasca masiv. Asa a dezvoltat Paraschiv mai multe firme, care au ajuns anul trecut la afaceri cumulate de peste 120 milioane de euro. Carmistin a fost prima infiintata si desfasoara, in continuare, importuri de carne. Pajo Holding reuneste mai multe divizii, intre care cultivarea terenurilor, cresterea de taurine, o fabrica de furaje la Ramnicu Valcea si export de animale vii. Aceasta divizie a fost infiintata pentru ca "aveam terenuri in proprietate care stateau nelucrate si ne-am gandit ca e pacat". De altfel, toata extinderea s-a facut inlantuit. De anul trecut, de exemplu, a infiintat o noua linie de afaceri, pentru pesticide si ingrasaminte, dezvoltata pentru a completa activitatile Pajo Holding. Iar Drisi Grup Cepura este numele afacerii in care a intrat pentru ca "aveam nevoie de un abator".

Avicarvil este o alta arie de afaceri, dezvoltata dupa ce Iustin Paraschiv a preluat pentru sase milioane de euro Avicola Oltchim in 2006. "Acesta a fost cel mai greu moment, pentru ca a doua zi dupa preluare am ramas fara trei sferturi din angajati si a fost un veritabil cosmar sa gasesc oameni", spune antreprenorul.



A primit din partea echipei Business Magazin, cu prilejul galei TINERI MANAGERI DE TOP 2012, premiul special "Cel mai tanar milionar": Iustin Paraschiv (30 ani), proprietarul Carmistin si al altor firme din domeniul agro-zootehnic, cu afaceri cumulate de 120 milioane de euro in 2010.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cel-mai-tanar-milionar-in-euro-din-romania-10724075
10724075
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.