Cea mai puternică româncă din lume

Autor: Razvan Muresan Postat la 15 aprilie 2013 5426 afişări

A devenit anul trecut director financiar al grupului britanic de telefonie mobilă Vodafone Europe, gestionează aproape 40 de miliarde de euro pe an şi răspunde de activitatea companiei în opt ţări.

Cea mai puternică româncă din lume

Cele opt ţări care fac parte din regiunea supervizată de Liliana Solomon sunt Germania, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia, Ungaria, România şi Cehia.

După ce a condus timp de cinci ani operaţiunile Vodafone în România (2005-2010), un business de 1 mld. euro pe an, Solomon a plecat la Londra, în funcţia de director de operaţiuni pentru regiunea Europa a grupului telecom.

Liliana Solomon a lucrat ca vicepreşedinte executiv pentru Deutsche Telekom (1999-2000), a fost director financiar al operatorului T-Mobile din Marea Britanie (2000-2004), iar înainte de a reveni în România în 2005 ea ocupa funcţia de director financiar la Cable & Wireless Plc, în Londra. Ea are un doctorat în fizică şi a absolvit în 1995 programul MBA INSEAD Fontainebleau.

Liliana Solomon, fostul CEO al Vodafone România, a oferit, în cadrul evenimentului MEET THE CEO, organizat de revista BUSINESS Magazin, sfaturi pentru tinerii manageri şi antreprenori.

 

Urmărește Business Magazin

/lideri/cea-mai-puternica-romanca-din-lume-10747096
10747096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.