Anca Damour, Carrefour Property România: Cel mai dificil moment din cariera mea se leagă de încetinirea dezvoltării

Autor: Razvan Muresan Postat la 18 mai 2012 1936 afişări

Anca Damour este, la numai 36 de ani, directorul general al Carrefour Property România. Ea este unul dintre cei 100 de tineri manageri pe care BUSINESS Magazin îi oferă României în ediţia a şaptea a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, care va apărea în 28 mai.



Anca Damour este una din eroinele Catalogului "200 cele mai puternice femei din business", care va fi lansat în curând, si ale galei "Woman in Power" (19 martie 2014).



BUSINESS Magazin: De cât timp lucraţi în firmă şi cum aţi decis să acceptaţi o poziţie în cadrul companiei?

Anca Damour: Profesez de peste 10 ani în domeniile juridic şi imobiliar şi consider că a fost o evoluţie normală din zona juridică spre cea imobiliară. Avand studii de drept şi ştiinţe politice în cadrul Universităţii Bucureşti, Facultatea de Drept şi în cadrul Sciences PO-Institut des etudes politiques Paris, am fost recrutată încă de la terminarea studiilor la Paris de grupul Carrefour, pe atunci acesta fiind la începutul activităţii sale în România.

BUSINESS Magazin: Câţi oameni aveţi în subordine şi care este bugetul pe care îl administraţi?

Anca Damour: În acest moment am în subordine o echipă de câţiva zeci de oameni specializaţi în expansiune, dezvoltare, comercializare şi property management. În 2011 am susţinut activitatea de expansiune prin deschiderea a 14 supermarketuri Carrefour Market şi a unui hipermarket Carrefour, iar anul acesta deja au fost deschise şapte supermarketuri Carrefour Market. De asemenea, gestionăm alături de fondul de investiţii NEPI dezvoltarea centrului comercial Ploieşti Shopping City, aflat în construcţie, care va avea o suprafaţă totată închiriabilă de 55.000 mp; bugetul de investiţii este de 65 mil. euro. Pe parte de property management gestionăm bugetele a patru proprietăţi, printre care şi cele două galerii comerciale Carrefour Colentina şi cea din Braşov, şi intenţionam ca până la sfârşitul anului să mai preluăm două noi centre în portofoliul nostru.

BUSINESS Magazin: Care a fost cel mai dificil moment din carieră? Cum l-aţi depăşit?

Anca Damour: Cel mai dificil moment din carieră a fost când, odată cu venirea crizei, a trebuit să încetinim dezvoltarea. După boom-ul din 2008, când am deschis nouă magazine, a trebuit să încetinim foarte mult. A fost dificil deoarece multe proiecte din portofoliul dezvoltatorilor imobiliari şi ale fondurilor de investiţii nu au mai avansat din cauza lipsei de finanţare.

Urmărește Business Magazin

/lideri/anca-damour-carrefour-property-romania-cel-mai-dificil-moment-din-cariera-mea-se-leaga-de-incetinirea-dezvoltarii-9643867
9643867
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.