Vino să vezi cum poate să te mişte arta (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 martie 2014 117 afişări

Chiar dacă majoritatea veniturilor lor provin din licitaţii, marile case din domeniu nu se mai limitează doar la a organiza asemenea evenimente, ci mai nou expun opere de artă în galerii de unde colecţionarii pasionaţi le pot cumpăra imediat.

Vino să vezi cum poate să te mişte arta (VIDEO)

Un exemplu în acest sens este expoziţia inaugurată de casa Christie's la galeria Mayfair din Londra, dedicată artei cinetice, cu lucrări în mişcare. Expoziţia, care va rămâne deschisă până la 7 aprilie, prezintă mai bine de 60 de lucrări concepute de artişti europeni şi latino-americani în perioada 1948-1979, perioadă de maximă înflorire a artei cinetice.

Exponatele fie par să se mişte atunci când vizitatorii le dau târcoale, ori chiar se mişcă în permanenţă sau la anumite intervale. Organizatorii speră ca printre cei care vor vizita expoziţia să se numere cât mai mulţi clienţi bogaţi care să şi cumpere operele expuse.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/vino-sa-vezi-cum-poate-sa-te-miste-arta-video-12197753
12197753
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.