100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Ramona Ivan, BCR

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 09 iunie 2012 638 afişări

„Nu pot spune că ar fi fost mai puţin anevoios dacă eram un manager bărbat. Pot spune doar că am întâlnit multe doamne manager remarcabile care la un moment dat au părut că nu vor mai mult de la cariera lor", declară Ramona Ivan, şefa Direcţiei Instituţii Financiare din BCR.

În ce o priveşte, a avut perioade cu "bătălii câştigate uşor" şi atunci a căutat ea singură schimbarea, fiindcă şi-a fixat ştacheta mai sus. "Ce consider că m-a influenţat în mod cert au fost hotărârea şi încrederea în forţele proprii, insuflate de părinţi şi profesori." În postura de lider, afirmă ea, o femeie îşi valorifică avantajele competitive - capacitatea de a relaţiona cu ceilalţi şi de a comunica eficient, o anumită sensibilitate, precum şi capacitatea de muncă şi conştiinciozitatea: "Personal nu am cunoscut nicio doamnă manager de mare succes care să nu fi ajuns acolo unde este fără să muncească mult mai mult decât toţi cei din jur".

Ramona Ivan şi-a început cariera în 1995 în Banca Bucureşti (actuala Alpha Bank România) ca informatician, după care a lucrat în Bancorex până în 1999 ca referent şi apoi administrator de credite în Direcţia Finanţări Proiecte şi Risc Bănci, respectiv şef de serviciu în Direcţia Finanţări Structurale. A fost apoi administrator de credite şi manager de relaţii în Banca Turco-Română. A lucrat în BCR din 2001, mai întâi ca analist, apoi ca director executiv adjunct al Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Finanţări Externe, pentru ca în ultimii cinci ani să conducă, în calitate de director executiv, Direcţia Instituţii Financiare. În această perioadă a coordonat activitatea BCR în ceea ce priveşte proiectele europene pre- şi post-aderare, proiectele naţionale cu componentă nerambursabilă, instrumente financiare, finanţare externă, iar în anumite intervale a coordonat şi activitatea de agenţii de rating şi relaţii cu investitorii, precum şi finanţările structurate.

Despre stilul ei de conducere spune că e întemeiat pe valorificarea aptitudinilor fiecărui membru al echipei, după principiul "omul potrivit la locul potrivit", ştiind că randamentul maxim se poate obţine de la cei care au cunoştinţele şi pun pasiune în ceea ce fac. "În al doilea rând, transmit impulsuri ori de câte ori este nevoie. În plus, cei care mă cunosc ştiu că respectul este unul dintre atributele care mă caracterizează: tratez cu respect şi primesc respect. Şi poate cel mai important: iau decizii dificile fără teamă. Îmi afirm convingerile. Îmi urmez drumul."

În viaţa personală, afirmă că indiferent dacă ziua de lucru are 12 sau mai multe ore, nu a ratat nicio primă zi de şcoală a copiilor ei şi niciodată n-a fost prea grăbită încât să nu le spună "bună dimineaţa" sau să nu le ureze "noapte bună" la culcare, indiferent unde s-ar fi aflat. Ca destinaţii de vacanţă preferă "locurile relaxante, cu mult soare şi apă vara, multă zăpadă şi pârtii de schi iarna. Şi dacă e posibil, cu muzee şi săli de spectacole. Şi interacţiunea cu oamenii de acolo".


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-ramona-ivan-bcr-9709552
9709552
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.