100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Gabriela Mechea, Avira Soft

Postat la 19 iunie 2012 204 afişări

Gabriela Mechea este absolventă a Facultăţii de Construcţii şi are un MBA la Open University Great Britain. A lucrat ca business manager la Monsanto, a fost directorul general al companiilor Gecad Net şi Gecad Technologies, iar în prezent ocupă funcţia de country operations manager la furnizorul de soluţii de securitate Avira Soft.



Gabriela Mechea este una din eroinele Catalogului "200 cele mai puternice femei din business", care va fi lansat în curând, si ale galei "Woman in Power" (19 martie 2014).



Spune că una dintre cele mai mari reuşite din carieră este transformarea şi rezultatele obţinute cu Gecad Net, iar cel mai dificil moment din carieră a fost perioada în care a trebuit să se împartă între cele 10 - 12 ore de muncă, fiica sa şi cursurile MBA: "Au fost câţiva ani extrem de solicitanţi, în care somnul devenise un articol de lux". La Avira responsabilităţile sunt cele ale unui top manager şi ele acoperă o paletă foarte largă, pornind de la planuri strategice, planificare de resurse, evaluarea rezultatelor afacerii şi a angajaţilor, raportare către acţionariat şi până la a decide dacă se iau tichetele de masă.

BUSINESS Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Gabriela Mechea, Avira Soft: Pentru a-şi croi drum în lumea businessului, oricine, bărbat sau femeie, are nevoie de o serie de calităţi printre care: determinare, pasiune pentru ceea ce face, energie şi mai ales o capacitate ridicată de a-i înţelege pe ceilalţi. Este dificil, dar nu cred că e mai dificil pentru o femeie decât pentru un bărbat.

BUSINESS Magazin: E mai uşor sau mai greu să te impui ca lider, fiind femeie?

Gabriela Mechea, Avira Soft: Pentru a te impune ca lider, trebuie în primul rând să câştigi încrederea şi respectul celorlalţi. Aceste două lucruri se câştigă în timp şi cred că, într-adevăr, unei femei îi este necesar mai mult timp decât unui bărbat, în mare parte datorită unor preconcepţii sociale moştenite. Chiar şi aşa, ideile preconcepute nu pot rezista mult timp în faţa unor acţiuni şi realizări ce le contrazic.

BUSINESS Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere şi de creare a unei afaceri?

Gabriela Mechea, Avira Soft: Esenţial este să găseşti şi să păstrezi lângă tine oameni talentaţi şi pasionaţi. Fără oameni de valoare o afacere nu se poate transforma într-un succes, iar un manager, oricât de bun, nu poate obţine decât rezultate mediocre. Prefer un stil de conducere colaborativ, cu o comunicare deschisă în ambele sensuri.

BUSINESS Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Gabriela Mechea, Avira Soft: Răbdarea, gradul mai ridicat de înţelegere şi acceptare a diversităţii şi capacitatea de a arăta o fermitate delicată. Ultimii doi termeni par a se contrazice reciproc, însă eu cred că priceperea de a obţine mixul optim între fermitate şi delicateţe e principalul atu al unei femei de business.

BUSINESS Magazin: Branduri preferate: parfum, haine, accesorii.

Gabriela Mechea, Avira Soft: Parfum: Jessica McClintock.

Îmbrăcăminte: Stefanel, Nine West, Gap, Zara.

Accesorii: Certina - ceasuri, Cellini - bijuterii.

BUSINESS Magazin: Destinaţii de vacanţă preferate.

Gabriela Mechea, Avira Soft: Irlanda, Africa.

BUSINESS Magazin: Cum împăcaţi cariera cu viaţa de familie?

Gabriela Mechea, Avira Soft: Am o familie care mă susţine foarte mult şi îi datorez cea mai mare parte a succesului meu.

BUSINESS Magazin: Carte, muzică, film: ce preferaţi?

Gabriela Mechea, Avira Soft: Greu de zis. Toate în egală măsură şi în funcţie de starea de moment. Îmi plac filmele vechi, cartea istorică şi multe genuri de muzică, de la clasică până la hard rock. Încă ceva: aţi uitat teatrul.

BUSINESS Magazin: Care e lucrul pe care îl preţuiţi cel mai mult?

Gabriela Mechea, Avira Soft: Conversaţiile cu fiica mea şi serile liniştite în familie. Ele îmi conferă echilibrul şi puterea interioară.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-gabriela-mechea-avira-soft-9748064
9748064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.