REPORTAJ AFP: Soldaţii ucraineni şi forţele ruse, protagonişti într-un "război ciudat" în Crimeea

Postat la 06 martie 2014 53 afişări

Criza din Ucraina are evoluţii suprarealiste, afirmă AFP într-un reportaj realizat la baza militară ucraineană de la Eupatoria, din Crimeea, unde soldaţii ucraineni, forţele ruse şi manifestanţii proruşi au devenit protagoniştii unui "război ciudat".

REPORTAJ AFP: Soldaţii ucraineni şi forţele ruse, protagonişti într-un "război ciudat" în Crimeea

 Baza A4519 de la Eupatoria se află în mijlocul caselor şi blocurilor din oraşul situat la 75 de kilometri de capitala Simferopol şi a fost cuprinsă de agitaţie în utimele zile, potrivit relatărilor de la faţa locului.

Punctul culminant a ceea ce ar putea inspira o piesă de comedie a avut loc marţi, când tensiunile au luat amploare, după ce militanţii proruşi au luat cu asalt baza, nerăbdători să-i vadă plecaţi pe militarii ucraineni de la Eupatoria.

Povestea privind "cucerirea" bazei militare ucrainene a început însă înainte de tensionarea situaţiei şi scoate la iveală partea neobişnuită a crizei din Crimeea, unde două armate se tatonează în tăcere, dar fără să acţioneze.

La 23 februarie, în timp ce protestatarii de la Kiev îl îndepărtau de la putere pe preşedintele Viktor Ianukovici, forţele ruse, prezente de cinci zile în oraşul Eupatoria, se îndreptau spre baza A4519.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-afp-soldatii-ucraineni-si-fortele-ruse-protagonisti-intr-un-razboi-ciudat-in-crimeea-12210514
12210514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.