100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Adina Pascu, P&G

Autor: Cristina Roşca Postat la 01 iulie 2012 501 afişări

Adina Pascu este directorul general al fabricii din Timişoara a Detergenţi S.A., companie deţinută de gigantul din domeniul bunurilor de larg consum Procter & Gamble.

Absolventă a Facultăţii de Electrotehnică din Timişoara (1994), Pascu a mai deţinut anterior funcţii precum cea de dry laundry operation manager în cadrul fabricii de detergenţi P&G de la Timişoara sau cea de liquids operation manager, pe care a ocupat-o în cadrul fabricii P&G din localitatea Novomoskovsk (Rusia).

BUSINESS Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Adina Pascu, P&G: Eu am început să lucrez pentru Procter & Gamble ca inginer în fabrica din Timişoara acum 16 ani, imediat după finalizarea studiilor. Diversele roluri pe care le-am avut atât în Timişoara, cât şi în alte locaţii P&G din Europa m-au pregătit pas cu pas pentru responsabilităţile pe care le am acum.

BUSINESS Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere şi/sau de creare a unei afaceri?

Adina Pascu, P&G: Mi-aş descrie stilul ca fiind deschis, ferm, transparent. Nu l-aş numi neapărat un stil de conducere, ci mai degrabă o relaţie pe care încerc să o clădesc zi de zi cu echipa mea şi cu fiecare persoană care lucrează la noi în fabrică. Este vorba de o relaţie bazată pe încredere, respect, transparenţă.

BUSINESS Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Adina Pascu, P&G: Din punctul meu de vedere există calităţi şi oportunităţi. Atât. Nu este vorba de calităţi feminine sau masculine. Ceea ce este important pentru succesul nostru e construirea unei relaţii bazate pe încredere în echipă, la toate nivelurile. Mai mult decât atât, preţuim şi respectăm talentul fiecărei persoane din echipă.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-adina-pascu-p-g-9750089
9750089
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.