UN MANAGER ATIPIC

Postat la 16 mai 2006 1 afişăre

Cariera lui Mihai Pohontu, directorul general al filialei romanesti a Electronic Arts, e scurta, diversa si promitatoare.

 

EDUCATIE: Liceul "George Cosbuc din Bucuresti", stiinte politice la University of California, Los Angeles.

 

JOBURI: In Romania a fost jurnalist la ziarul Meridian si la redactia locala a unei publicatii britanice de real-estate; in America a facut de toate: "Am fost chelner, am livrat pizza, am aranjat cartile in biblioteca, am fost casier la o parcare si la un fast-food". In lumea jocurilor a intrat ca tester la o companie americana de jocuri.

 

DIN NOU ACASA: Dupa opt ani, Pohontu a gasit Romania schimbata. Oamenii i se par mai materialisti si mai individualisti, simptom al tranzitiei la capitalism. A avut surpriza sa descopere ca diploma lui din SUA nu deschide chiar atat de multe porti pe cat s-ar fi asteptat. "Educatia conteaza mai putin decat experienta", observa el, "si asta e tot inspirat de modelul capitalist".

 

REALIZARI: A convins top-managementul american al Jamdat sa deschida o filiala in Romania, pe care a pornit-o in vara anului trecut cu doi angajati; acum filiala pe care o conduce are 70 de oameni - testeri, programatori, designeri, graficieni. Pohontu inca face angajari; planul lui e ca pana la sfarsitul lui 2006 sa aduca 60 de oameni noi.

 

PE TERMEN SCURT: "Am venit in Romania cu un contract pe doi ani cu Electronic Arts ca sa infiintez si sa dezvolt firma. Dupa aceea, nu stiu ce voi face", spune Pohontu. Totusi, admite ca o posibilitate este sa se intoarca in SUA - sotia, care l-a urmat in Romania, cu siguranta inclina spre aceasta varianta - pentru a lucra tot la Electronic Arts.

 

PE TERMEN LUNG: Viitorul sau depinde si de cum va evolua compania din Romania, daca va reusi sa atinga obiectivele, pentru ca nu vrea sa lase treaba neterminata. "Pentru mine cel mai important este proiectul. Dupa Romania, daca Electronic Arts ma trimite sa deschid un studio de exemplu in Ucraina, s-ar putea sa ma duc", spune Pohontu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UN MANAGER ATIPIC
/cover-story/un-manager-atipic-1051310
1051310
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.