PORTOFOLII DE ARHITECTI

Postat la 12 septembrie 2006 3 afişări

O ierarhizare a firmelor de arhitectura nu se incumeta nici macar arhitectii sa faca. Sau, cum spune si Mihai Radu de la Mihai Radu Architects, "cladirile care se fac sunt vizibile cu ochiul liber, iar arhitectii se stiu intre ei".

 

WESTFOURTH ARCHITECTURE

Compania a fost fondata in 1991 la New York de arhitectul roman Vladimir Arsene, care lucrase in mai multe firme americane de profil. In 1993, el infiinteaza o firma si in Bucuresti.

  • SEMA PARC Proiect dezvoltat de omul de afaceri Ion Radulea, pe platforma Semanatoarea. Proiectul va avea o suprafata construita de aproape 660.000 mp pe malul Dambovitei si va include birouri, spatii comerciale si rezidentiale.
  • EUROPE HOUSE Dezvoltata tot de GTC, cladirea a fost achizitionata in 2003 de fondul austriac de investitii Europolis, intr-o tranzactie de 31 milioane de dolari. Cladirea are o suprafata de 22.000 mp si serveste drept sediu pentru firme ca Orange, HP, Microsoft sau AIG Life.
  • AMERICA HOUSE Localizata in Piata Victoriei, cladirea ofera 26.000 metri patrati de spatii de birouri. Printre chiriasi se numara companiile Deloitte, Cosmote, S&T, Ericsson, Schlumberger, Cisco, Mastercard, firma de avocatura Tuca, Zbarcea si Asociatii.
  •  
  • CHARLES DE GAULLE PLAZA Una dintre cele mai mari structuri de otel din Europa de Est. A primit premiul anual pentru arhitectura romaneasca in 2005. Cladirea are 16 etaje si o suprafata de aproape 40.000 mp. Imobilul a fost recent cumparat de fondul de investitii Accession Fund, administrat de GLL Real Estate Partners, pentru mai mult de 80 de milioane de euro, de la fondul de investitii austriac CA Immo si Avrig 35, dezvoltatorul cladirii. In CDG Plaza isi au sediul Vodafone, HVB, Raiffeisen.
  • ALTE PROIECTE Ambasada Canadei, Connex Office Building, Lafarge Office Building, Tomis Shopping Center (Constanta).
  • EXTINDERE In ultima perioada, Westfourth Architecture a inceput sa se extinda in tara - o statiune de odihna in Poiana Sticlariei, langa Poiana Brasov, a carei constructie va incepe in acest an; un proiect comercial in Ploiesti; mai multe sedii Alpha Bank in tara; Westfourth are in lucru si un proiect in Arad, cu aproape 4.000 de apartamente si cladiri de birouri.

 

DORIN STEFAN BIROU DE ARHITECTURA (D.S.B.A)

Dorin Stefan e probabil cel mai cunoscut arhitect din Romania, fiind si vicepresedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania. Printre proiectele sale cele mai cunoscute:

  • OPERA CENTER Primul proiect dezvoltat de Portlant Trust in Romania. Cladirea este formata din doua imobile cu suprafata totala de peste 15.000 mp. Aici isi au sediul companii internationale ca ING, PwC sau GSK. Fondul austriac de CA Immo a cumparat cladirea in 2003 cu 25 mil. euro.
  • CASCADE OFFICE BUILDING 4.300 de metri patrati, situata in zona Piata Victoriei; preluata recent de fondul de investitii imobiliar Fabian Capital Property Fund pentru un pret estimat la 12 milioane de euro. Cladirea gazduieste sediile ProCredit, Aviva, HBO si Rompetrol.

 

CHAPMAN TAYLOR

Compania britanica a lucrat deja la doua proiecte importante in Romania:

  • BUCHAREST BUSINESS PARK (BBP) Dezvoltat de Portland Trust, proiectul este format din patru cladiri independente cu o suprafata totala de aproape 18.500 mp. Printre chiriasi se numara CarpatCement Holding, IBM, BAT sau firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. In septembrie trecut, CA Immo a demarat procedurile pentru achizitia BBP, tranzactie estimata la 60-65 mil. euro.
  • PROIECTUL BANEASA Cu o valoare estimata la 1,2 mld. euro, proiectul presupune dezvoltarea pana in 2015 a unui nou cartier (3.000 de locuinte, parc de afaceri cu 11 cladiri de birouri, o platforma comerciala cu mai multe magazine de mari dimensiuni, mall si centru de distractii, plus alte facilitati ca spital, hotel, biserica etc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PORTOFOLII DE ARHITECTI
/cover-story/portofolii-de-arhitecti-1052239
1052239
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.