PASCARIU DE LA HVB-TIRIAC

Postat la 05 septembrie 2006 1 afişăre

Banca rezultata din fuziunea Bancii Tiriac cu HVB va fi condusa de actualul CEO si presedinte al CA de la HVB, Dan Pascariu (56 de ani), care va fi responsabil si de conducerea diviziilor de management al riscului si de trezorerie.

 

1973

Isi incepe cariera in Banca Romana de Comert Exterior (BRCE), unde va fi numit economist la Directia Internationala. In a doua jumatate a anilor ‘70 se ocupa de negocierea contractelor de credite externe sindicalizate.

 

1981-1983

Dupa intrarea Romaniei in incetare de plati, este unul din negociatorii aranjamentelor de reesalonare a datoriei externe cu creditorii din Clubul de la Londra si Clubul de la Paris.

 

1990

Vicepresedinte, apoi presedinte al Consiliului de Administratie al BRCE (viitoarea Bancorex).

 

1994

Presedinte executiv si actionar cu 5% al Bancii Bucuresti (viitoarea Alpha Bank). Presedinte al CA si actionar cu 15% al Grupului de Investitii Bucuresti (viitoarea Alpha Finance), firma de brokeraj si consultanta.

 

1996

Presedintele CA al CA-IB Financial Advisers si responsabil cu fuziunile si achizitiile in Romania pentru CA-IB Investment Bank din Viena. In aceasta calitate va asista in anii urmatori achizitiile facute in Romania de South African Breweries, Heidelberger Cement si Villeroy-Boch.

 

1997

Presedinte al CA al Bank Austria Creditanstalt Romania (ulterior devenit HVB Romania).

 

2006

Preia conducerea bancii HVB-Tiriac.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PASCARIU DE LA HVB-TIRIAC
/cover-story/pascariu-de-la-hvb-tiriac-1052184
1052184
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.