GRESELI DE SUCCESIUNE

Postat la 18 iulie 2006 1 afişăre

Cea mai mare greseala de succesiune este sa nu ai un plan de succesiune, spun specialistii. Si totusi, drumul succesiunii este presarat cu multe pericole.

 

CAND CEO PREIA CONTROLUL: Intr-un articol publicat luna trecuta, revista Business 2.0 vorbeste despre riscul de a lasa planul de succesiune in responsabilitatea exclusiva a CEO. Un exemplu dat de publicatie este fondatorul producatorului de computere Gateway, Ted Waitt (foto), care l-a ales pe Jeff Weitzen, directorul executiv al AT&T, sa-i fie succesor in 2000, pentru a-si relua postul doar un an mai tarziu. Modul in care Weitzen intelegea sa faca afaceri (impunand reguli stricte in organizatie) nu a corespuns culturii organizationale a companiei.

 

CAND NU DEZVOLTI LIDERI: Multe companii nu considera prioritara dezvoltarea talentului din interior. Acele companii nici nu vor atrage angajati care aspira sa se dezvolte.

 

CAND NU AI UN PLAN: Este cea mai comuna greseala cand vine vorba de succesiune la varf. Cand CEO producatorului gigant de jucarii Mattel - Jill Barad (foto) - si-a parasit postul in 2000, "nu s-a gasit nimeni care sa-i ia locul", spune Roger Raber, presedintele Asociatiei Nationale a Directorilor de Corporatii, citat de Business 2.0. Postul a fost, pana la urma, preluat de fostul CEO al Kraft Foods, Robert Eckert, dar cele patru luni in care producatorul de jucarii nu a avut CEO a afectat castigurile companiei si moralul actionarilor, spune Sean McGowan, un analist al industriei de jucarii, citat de aceeasi publicatie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRESELI DE SUCCESIUNE
/cover-story/greseli-de-succesiune-1051819
1051819
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.