FALSURI IN ROMANIA

Postat la 07 februarie 2006 2 afişări

Polo vs. Polo Garage Multi dintre cei care au trecut prin Unirea Shopping Center din Bucuresti au putut vedea magazinul Polo Garage. Se stie mai putin insa ca acesta nu are legatura cu marca originala, fiind detinut de o companie din Turcia.

IMBRACAMINTE
Polo vs. Polo Garage
Multi dintre cei care au trecut prin Unirea Shopping Center din Bucuresti au putut vedea magazinul Polo Garage. Se stie mai putin insa ca acesta nu are legatura cu marca originala, fiind detinut de o companie din Turcia. Avocatul Gabriel Turcu, impreuna cu titularul marcii, a actionat in justitie comerciantul si a obtinut hotarare judecatoreasca definitiva si executorie pentru stoparea activitatii de distributie.  

DETERGENTI
Domestos vs. Rixon
Cunoscutul detergent Domestos, produs de Unilever, s-a trezit cu un frate aproape geaman, cu marca Rixon. Atat originalul, cat si falsul se distribuiau in aceleasi magazine, iar diferenta de pret era in favoarea produsului contrafacut. In acest caz s-a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva prin care produsul a fost retras. Producatorii Rixon au scapat intr-o prima faza de obligatia de a plati daune in valoare de 30.000 de euro, cu conditia sa nu revina pe piata. 


GENTI DE LUX
Louis Vuitton vs. Vitton Collection Firma Vitton International a vandut o perioada in Romania genti de voiaj sub numele Vitton Collection, care ajunsesera sa detina, potrivit unor surse, 80% din piata. Cazul e in curs de solutionare, insa Vitton International nu mai distribuie produse in Romania. Daunele s-ar putea ridica la circa doua milioane de euro, ceea ce ar reprezenta un record zonal. De notat ca Louis Vuitton isi distribuie produsele doar prin reteaua de magazine proprii. 


MEDICAMENTE
Norvasc vs. Samlo O companie indiana a distribuit pe piata romaneasca medicamentul Stamlo, avand o formula farmaceutica foarte apropiata de cea a medicamentului Norvasc, produs de la Pfizer. Ambele tratau afectiuni cardiace, avand aceeasi sub-  stanta reactiva: amlodipina. Proprietarul de drept al formulei medicamentului original a dat in judecata falsificatorul si a obtinut retragerea acestuia de pe piata. Valoarea daunelor a fost de peste un milion de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FALSURI IN ROMANIA
/cover-story/falsuri-in-romania-1048679
1048679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.