CUM VAD CEI DOI CANDIDATI LUMEA

Postat la 30 martie 2006 1 afişăre

Razboi impotriva terorismului; A creat Departamentul pentru Securitate Nationala. De asemenea, a triplat finantarea destinata securitatii si a promovat Patriot Act - un document care da puteri mai mari autoritatilor in domeniul monitorizarii vietii cetatenilor si al retinerii persoanelor suspectate de terorism.

  • GEORGE W. BUSH

Razboi impotriva terorismului
A creat Departamentul pentru Securitate Nationala. De asemenea, a triplat finantarea destinata securitatii si a promovat Patriot Act - un document care da puteri mai mari autoritatilor in domeniul monitorizarii vietii cetatenilor si al retinerii persoanelor suspectate de terorism.

 

Irak
Sustine ca razboiul a transformat lumea intr-un loc mai sigur si ca poate impulsiona democratia in Orientul Mijlociu prin eliminarea unui dictator brutal, care stia cum sa fabrice arme de distrugere in masa si putea sa vanda astfel de informatii teroristilor.

 

Armata
A majorat serios bugetul si planuieste sa dea si mai multi bani acestui sector. Ar vrea ca prima parte a sistemului anti-racheta sa fie gata pana la sfarsitul anului 2004.

 

  • Kerry

Razboi impotriva terorismului
Are planuri de reformare a serviciilor de securitate, in ideea ca Garda Nationala sa se ocupe de securitatea nationala. Intentioneaza sa modifice Patriot Act, dand mai multe drepturi detinutilor. De asemenea, tine sa reindrepte atentia asupra Afganistanului.

 

Irak
Spune ca invazia Irakului a fost o "colosala eroare de judecata", care a distras atentia de la razboiul impotriva terorismului. Va aduce trupele SUA acasa in urmatorii patru ani, urmand sa le inlocuiasca cu trupe NATO, alcatuite de toti aliatii si conduse de SUA.

 

Armata
Promite ca va recruta mai multi soldati, le va majora salariile si va investi in echipamente, dar nu s-a angajat sa suplimenteze bugetul apararii. E impotriva sistemului anti-racheta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CUM VAD CEI DOI CANDIDATI LUMEA
/cover-story/cum-vad-cei-doi-candidati-lumea-1050410
1050410
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.