CEI TREI PASI

Postat la 03 octombrie 2006 1 afişăre

Relatiile dintre uzinele Dacia si grupul Renault se intind pe parcursul a 38 de ani, iar aceste aproape patru decenii se pot imparti in trei mari etape:

 

PRIMA VENIRE: In 1968 statul roman incepe productia autoturismelor Dacia sub licenta Renault. Primul model, Dacia 1100, a fost fabricat sub licenta R8, iar urmatorul model, Dacia 1300, sub licenta R12.

 

A DOUA VENIRE: Grupul francez Renault cumpara pachetul de control (51%) al Automobile Dacia pe 2 iulie 1999 pentru circa 50 mil. $. Ulterior, grupul francez isi consolideaza pozitia pana la 99% din actiuni. Renault a investit pana acum aproximativ 800 de milioane de euro in companie.

 

A TREIA VENIRE: Renault infiinteaza anul acesta primul centru de cercetare si dezvoltare din afara Frantei. Grupul francez va investi circa 100 de milioane de euro in acest proiect, a carui destinatie este crearea unor modele destinate pietelor emergente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CEI TREI PASI
/cover-story/cei-trei-pasi-1052398
1052398
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.