Si va fi tot mai greu

Postat la 23 septembrie 2008 136 afişări

Fiori, reasezare, tacere sau asteptare sunt doar cativa termeni la care niciun actor din piata rezidentiala autohtona nu s-ar fi gandit in urma cu un an. Insa dupa un 2008 care a dus la scaderea semnificativa a vanzarilor, fie si doar prin disparitia investitorilor, 2009 se anunta un an dificil.

 

BUSINESS Magazin: Ne intalnim intr-o perioada trista din punct de vedere financiar si imobiliar, cel putin pe plan international. Poate fi descrisa in acelasi fel si situatia actuala din imobiliare pe plan local?

Ionut Dogaru: Cred ca “trista” este mult spus.

 

Dorinel Cazacu: Trist nu este, dar e destul de ciudat, mai ales prin prisma faptului ca vanzarile au scazut dramatic in ultimele luni, in primul rand pentru ca au disparut acei investitori institutionali. Daca in urma cu un an de zile se solicitau intalniri mai ales din partea unor investitori englezi si spanioli care incercau sa cumpere in bloc apartamente, acestia au disparut din piata cam de sase – sapte luni. Daca e sa comparam numarul de apartamente vandute catre utilizatori finali, intre anul trecut si anul acesta, este cam acelasi. Un usor recul as zice, dar in general, ca numar de tranzactii per utilizator final, nu exista o scadere nemaipomenita.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
special,
Club Business Magazin
/club-bm/si-va-fi-tot-mai-greu-3219725
3219725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.