Semne bune criza are

Postat la 28 octombrie 2008 61 afişări

Invitatii clubului BUSINESS Magazin de luna aceasta, consultanti sau directori de resurse umane in cadrul unor mari companii, au fost de acord ca anul 2009 va fi unul in care vor profita de criza din 2008. Aceasta inseamna mai multi candidati disponibili, angajati care vor trebui sa fie mai productivi daca vor sa-si pastreze locurile de munca, dar si o competitivitate mai mare in piata.

 

BUSINESS MAGAZIN: Feed-back-ul pe care l-am primit de la companii a fost ca, pana acum, in Romania nu s-a prea simtit criza. Domeniul resurselor umane a traversat insa o alta criza in ultimii ani - o criza de personal. Credeti, din acest punct de vedere, ca potentiala criza care se prefigureaza ar putea reprezenta o solutie pentru piata muncii, in sensul intoarcerii romanilor acasa, ca sa suplineasca lipsa de forta de munca?

 

ALINA RUSU: La o prima vedere, ar putea fi niste efecte pozitive, in sensul reintoarcerii unei forte de munca existente pe alte piete, in special in Europa de Vest, insa, uitandu-ma la companiile din care facem parte, nu cred ca este un impact imediat, pentru ca in general cei care se intorc nu fac parte exact din profilul pe care il cautam noi atunci cand angajam. In majoritate, sunt oameni cu nivel de pregatire mai scazut, care au lucrat in domeniul constructiilor sau persoane cu liceu ori cu mai putin de atat. Singurul grup care cred ca ar putea sa ajute intr-un fel compania mea sunt specialistii.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
club business,
afaceri,
interviuri
/club-bm/semne-bune-criza-are-3385984
3385984
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.