Un furnizor global cu clienţi precum Sony, Coca-Cola sau Walmart deschide un birou la Bucureşti şi vrea să investească 1 milion de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 26 ianuarie 2018 302 afişări

VTEX, furnizor global al platformei eCommmerce în cloud cu acelaşi nume, cu clienţi precum Sony, Coca-Cola, Danone, Whirlpool sau Walmart şi-a anunţat recent intenţia de a deschide un birou la Bucureşti ca prim centru regional pentru extinderea în Europa Centrală şi de Est. Biroul va fi operaţional în aproximativ două luni, după cum a anunţat Mariano Faria, co-CEO al VTEX.

Un furnizor global cu clienţi precum Sony, Coca-Cola sau Walmart deschide un birou la Bucureşti şi vrea să investească 1 milion de dolari

Pentru extinderea sa în Europa Centrală şi de Est, VTEX a pregătit o investiţie de un milion USD pentru o perioadă de cinci ani.

“România are aproximativ 19 milioane de locuitori, dintre care peste 11 milioane au acces la Internet, un milion sunt cumpărători online iar acest număr creşte de la o zi la alta. Ţara voastră are un uriaş potenţial să devină un centru strategic pentru servicii de tip e-fulfillment pentru magazine online datorită forţei de muncă de calitate ce există pe plan local. Amazon şi Alibaba vor intra pe piaţă. Este doar o chestiune de timp, dar venirea lor va schimba radical peisajul eCommerce la nivel local şi regional. Acesta este momentul în care afacerile locale – magazine online şi curieri – trebuie să investească şi să treacă la următorul nivel”, spune Mariano Faria.

Gigantul Alibaba, spre exemplu, a anunţat recent că ia în considerare deschiderea în Bulgaria a unui centru regional de e-fulfillment pentru a livra produsele într-un interval mai scurt de timp în această zonă. Odată cu creşterea comerţului digital din România, în special datorită traficului tot mai mare generat de pe dispozitivele mobile (cam 70% din traficul magazinelor online provine de pe mobil) sunt necesare investiţii pentru a îmbunătăţi experienţa cumpărătorilor online, dar şi rata de conversie. Pe măsură ce încrederea în eCommerce creşte, cumpărătorii vor dori să aibă acces la mai multe puncte de livrare şi vor fi încurajaţi să cheltuiască mai mult online dacă vor beneficia de o experienţă multi-channel cât mai inovatoare.

“Experienţa omnichannel şi presiunea din partea cumpărătorilor vor determina întregul lanţ de aprovizionare (companiile de distribuţie) să investească în logistică şi să ofere diferite opţiuni pentru ridicarea coletelor cu produsele comandate”, adaugă Mariano Faria.

În concluzie, România este un punct important în regiune care a înregistrat o creştere uriaşă de-a lungul anilor şi poate deveni şi mai mult o locaţie strategică pentru eCommerce.

De la anunţarea pentru prima dată în septemrie 2017 a extinderii pe piaţa din România, VTEX a finalizat deja cu succes două proiecte mari cu comapaniile Miniprix şi Dacris.

Fondată în 1999, ca o platformă de tip CRM în sistem SaaS, VTEX s-a transformat în anii care au urmat într-un furnizor de soluţii eCommerce de succes. În 2007, Walmart a ales VTEX pentru magazinul său online din Brazilia. În 2013, a fost lansată tehnologia VTEX SmartCheckout, în prezent în curs de patentare. SmartCheckout este o tehnologie de plată online inovatoare, fără parolă, intuitivă şi sigură. Platforma VTEX ajută magazinele online să crească rata de conversie chiar şi cu 54%, dar să reducă totodată rata de abandon a coşului de cumpătături.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.