Trusa micului intreprinzator

Postat la 11 martie 2006 1 afişăre

Se spune ca ideile despre afaceri de succes vin cu totul intamplator, insa pentru ca ele sa treaca de la stadiul de idee la cel de realitate, e nevoie de multa munca. Si de organizare.

Se spune ca ideile despre afaceri de succes vin cu totul intamplator, insa pentru ca ele sa treaca de la stadiul de idee la cel de realitate, e nevoie de multa munca. Si de organizare.

In cazul in care aveti o idee castigatoare, dar nu stiti cum anume sa procedati pentru a porni la treaba, nu disperati. Va poate fi de ajutor "Ghidul micului patron" (Business Owner’s Toolkit - Total Know-How for Small Businesses), disponibil online la adresa www.toolkit.cch.com

Unii ar putea sa spuna ca e pueril, insa are cel putin calitatea de a ne readuce in minte aspectele elementare ale unei afaceri. 

Ghidul va pune la curent, pentru inceput, cu cateva aspecte simple, dar care sunt esentiale atunci cand luati in considerare posibilitatea de a trece de la statutul de angajat la cel de "propriul sef". "Esti capabil sa faci fata schimbarilor care vor aparea in viata ta?", este prima intrebare. Si urmeaza si explicatiile. Atunci cand sunteti patron, diferenta dintre latura profesionala si cea personala a vietii devine greu de facut. Deciziile pe care le luati ca sef vor avea un impact direct si rapid asupra propriei vieti. De pilda, daca afacerea este in retail si decideti sa inchideti magazinul mai tarziu, chiar timpul dumneavoastra liber va fi afectat in primul rand.  Iar pentru a avea succes, este imperativ sa va ocupati cu o activitate ce suna plicticos, dar e folositoare: planificarea.

"Cu siguranta ati auzit de patroni care au reusit sa-si porneasca propria afacere fara sa-si fi scris niciodata un plan de actiune pe hartie. Ei insa au reusit in ciuda faptului ca nu au avut un plan de afaceri, nu datorita acestui lucru." Ghidul incearca sa raspunda si la tot felul de intrebari despre lumea neprevazuta a afacerilor, printre care "Ce relatie exista intre planul de afaceri si lumea reala", "Ce faci atunci cand lucrurile incep sa mearga prost sau cand ai de-a face cu intamplari neasteptate". Iar daca lucrurile merg prost de-a dreptul, puteti oricand consulta sectiunea "Cum sa iesi din afacere la timp".

Daca multimea de documente cu sfaturi de pe site nu va multumeste, mai aveti o varianta. In sectiunea "Intrebati-o pe Alice", puteti apela la ajutorul unui personaj care joaca rolul de guru. Alice va raspunde la orice intrebare, desi va roaga sa cautati raspunsul mai intai in sectiunea "intrebari frecvente" si in arhiva, si abia dupa aceea sa-i scrieti pe e-mail. 

Si cum un site facut de oameni care par sa stie totul despre cum se conduce o afacere de succes nu putea sa rateze ocazia de a scoate niste bani, pe www.toolkit.cch.com exista si o sectiune comerciala - CCH Online Store. De aici puteti achizitiona carti si alte produse editoriale menite sa va ajute in business. Una peste alta, "ghidul micului patron" este o unealta care va poate ajuta ca, peste ceva timp, sa aveti nevoie de ceva mai mult. De pilda, de "ghidul marelui patron". 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Trusa micului intreprinzator
/business-hi-tech/trusa-micului-intreprinzator-976503
976503
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.