Ce viteză are internetul nelimitat de la Digi Mobil. Cât primesc de fapt clienţii RCS&RDS

Autor: Razvan Muresan Postat la 17 octombrie 2014 51991 afişări

Ce viteză are internetul nelimitat de la Digi Mobil. Cât primesc de fapt clienţii RCS&RDS

Clienţii care folosesc serviciile de internet mobil Digi Mobil, furnizate de operatorul telecom RCS&RDS, beneficiază de cele mai mici viteze de pe piaţa din România, arată datele prezentate de oficialii companiei Orange România. Datele au fost extrase din topul realizat de catre compania Ookla, lider global in testarea internetului de mare viteza, in urma tuturor testelor de viteza realizate de catre utilizatorii de internet. Topul este actualizat in timp real si poate fi consultat pe http://www.netindex.com/ .

Astfel, viteza reală a internetului de care beneficiază clienţii RCS&RDS este de 3,08 Mbps. Prin comparaţie, acest indicator este de şapte ori mai mic decât cel de care au parte clienţii Orange România, de 21,93 Mbps.

În pagina de prezentare a serviciilor Digi Mobil de pe siteul RCS&RDS, compania susţine că oferă "internet mobil cu trafic nelimitat, cu viteze de până la 21,6 Mbps pentru traficul până la 5 GB", însă cifrele publicate de Orange arată că vitezele reale sunt, de fapt, de şapte ori mai mici. Potrivit documentului, Telekom România are viteze de download mobil de 11,98 Mbps, iar Vodafone România de 11,83 Mbps.

Media globală a vitezei de download pe internet mobil este de 8,9 Mbps.

Preţul pentru abonamentul Digi Mobil Optim Nelimitat este de patru euro, în situaţia în care clientul se abonează la televiziune şi internet şi contractează cel puţin două abonamente, de cinci euro, când clientul este abonat la TV şi internet sau la un singur serviciu şi contractează două abonamente, de şapte euro dacă este abonat doar la TV sau internet sau contractează cel puţin două abonamente, ori de 10 euro dacă nu doreşte alte servicii Digi. Contractele pentru pachetele Digi Mobil Optim se încheie pe o perioadă de 12 luni pentru abonamentele fără telefon şi de 24 de luni pentru abonamentele cu achiziţia telefoanelor mobile.

RCS&RDS, companie controlată de antreprenorul român Zoltan Teszari, a semnat în primăvara acestui an un contract de roaming naţional cu subsidiara locală a grupului britanic Voda­fone, care le oferea utilizatorilor companiei de cablu acces la reţeaua Vodafone în zonele în care reţeaua Digi Mobil nu are acoperire.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
rcs-rds,
viteze,
internet,
trafic,
mobil
/business-hi-tech/telecom/ce-viteza-are-internetul-nelimitat-de-la-digi-mobil-cat-primesc-de-fapt-clientii-rcs-rds-13404942
13404942
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.