Meleşcanu: Nu am fost nici înainte de '89, nici după, ofiţer acoperit sau descoperit al unui serviciu

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 20 octombrie 2014 40 afişări

Teodor Meleşcanu a declarat, luni, la Gândul Live, că nu a fost, nici înainte de 1989 şi nici după, ofiţer ”acoperit sau descoperit” al unui serviciu de informaţii şi a precizat că a cerut SRI şi SIE, la un moment dat, să îi confirme dacă este în evidenţele acestora, răspunsul fiind negativ.

Întrebat, la Gândul Live, dacă a fost ofiţer acoperit al unu serviciu de informaţii, fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu, candidat independent la Preşedinţie, a răspuns: ”Nu am fost, nici înainte de 1989 şi nici după 1989, nici ofiţer acoperit, nici ofiţer descoperit. Lucrurile sunt extrem de simple”.

Meleşcanu a mai precizat că a avut trei mandate de senator şi de fiecare dată a fost verificat de la CNSAS pentru perioada de dinaintea Revoluţiei.

”Am avut, la un moment, dat, de gând să încep un proces şi m-am liniştit după aceea. Şi, în pregătirea acestui proces, am solicitat în scris SIE şi SRI să îmi confirme dacă figurez sau nu în evidenţele respectivelor servicii. Răspunsul a fost: «Nu figuraţi în evidenţele noastre»”, a precizat el.

Întrebat dacă el, personal, are o problemă morală dacă ar şti că preşedintele României a fost la un moment dat ofiţer acoperit al SIE, Meleşcanu a spus că ar avea o problemă morală dacă ar şti ”cu siguranţă” o astfel de informaţie care, însă, ”nu poate fi accesată de preşedintele României”.

”Pentru mine, ca cetăţean, un om care serveşte România şi ca preşedinte al României, un om care serveşte România este un om care îşi pune în slujba patriei talentele pe care le are. Asta este poziţia mea, a ceea ce reprezintă intreresul naţional şi care trebuie să fie poziţia noastră faţă de cei care îşi asumă riscuri, chiar şi cu libertatea şi viaţa lor, pentru a putea contribui la securitatea cetăţenilor acestei ţări”, a spus Meleşcanu.

El a adăugat că nu l-ar interesa acest aspect, respectiv dacă preşedintele României a fost ofiţer acoperit şi nu ar solicita niciodată informaţii despre acest lucru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MELEŞCANU,
OFIŢER ACOPERIT,
/actualitate/melescanu-nu-am-fost-nici-inainte-de-89-nici-dupa-ofiter-acoperit-sau-descoperit-al-unui-serviciu-13422255
13422255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.