Socoteli de vacanta

Postat la 05 decembrie 2006 1 afişăre

Serviciul de rezervari al Kayak nu este o agentie de turism. Dar reprezinta un foarte bun motor de cautare printre ofertele turistice ale mai multor sute de agentii din toata lumea.

Serviciul de rezervari al Kayak nu este o agentie de turism. Dar reprezinta un foarte bun motor de cautare printre ofertele turistice ale mai multor sute de agentii din toata lumea.

 

In general, cautarea pe Internet a unei destinatii de vacanta este un mare consumator de timp si, in unele cazuri, o activitate enervanta. Odata ce ai ajuns pe unul dintre site-uri, introduci coordonatele vacantei si astepti rezultatele. Care propun mai multe variante de hoteluri, de tarife la avion si adrese ale serviciilor de inchirieri auto. Dupa care, daca intri pe un alt site similar, vei putea descoperi un hotel mai bun, dar cu un bilet de avion mai scump s.a.m.d. Avantajul unui serviciu cum este cel oferit de kayak.com este ca poate cauta automat prin aproape toate site-urile de calatorie si pe care altfel utilizatorul ar fi trebuit sa le incarce pe rand.

 

In rezultatele pentru cursele aeriene, de exemplu, apar si zboruri low-cost, iar platforma pe care este construit site-ul face ca tot procesul cautarii sa fie mai usor, recunoscand locul de unde este realizata cautarea si oferind rezultate relavante. Luand o ruta la intamplare, cautarea a durat destul de mult, aproape un minut, dar au fost afisate cateva sute de rezultate, de la cea mai ieftina varianta la cea mai scumpa. Utilizatorul este liber apoi sa rearanjeze toate rezultatele in functie de criteriul pe care il prefera. Este posibil chiar sa elimine din rezultate toate cursele unei linii aeriene sau ofertele unui anumit hotel.

 

O facilitate interesanta este existenta unei optiuni prin care sunt afisate cele mai bune tarife la hotel si avion in jurul datei introduse, pentru a putea alege perioada vacantei avand in vedere si acest criteriu. La alte servicii similare, de regula datele de plecare si intoarcere introduse sunt stricte si chiar daca o plecare la o zi dupa cea aleasa ar salva cativa euro, ea nu ar aparea intre rezultatele cautarii. Administratorii site-ului insista ca in spatele serviciului lor nu se afla nicio agentie de turism care l-ar determina sa afiseze rezultate "filtrate" de oferta proprie. De fapt, site-ul doar ii arata utilizatorului pe ce site gaseste cea mai buna oferta. Pentru a folosi serviciul nu este necesara inregistrarea si nici nu sunt percepute taxe utilizatorilor. Proprietarul site-ului castiga insa din publicitatea afisata pe site, langa sau intre rezultate. Si e adevarat ca rezultatele insesi sunt uneori publicitate, platita de agentiile de turism pentru a fi afisata inaintea altor rezultate ale cautarii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Socoteli de vacanta
/business-hi-tech/socoteli-de-vacanta-1007685
1007685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.