Noutăţile Hi-tech în industria muzicală: un pian digital şi o vioară electrică

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 16 iulie 2016 202 afişări

Noutăţile Hi-tech în industria muzicală: un pian digital şi o vioară electrică

Instrumentele muzicale din sălile de concerte din ziua de azi arată cam la fel ca atunci când au fost create cu multă vreme în urmă, dar acest lucru este pe cale să schimbe, graţie unor firme care încearcă să aplice ultimele noutăţi high-tech la domeniul muzical. O astfel de firmă este 3Dvarius, scrie The Telegraph, care tocmai a obţinut finanţarea necesară prin platforma de crowdfunding Kickstarter pentru a produce o vioară complet funcţională electrică cu ajutorul unei imprimante 3D pornind de la o vioară Stradivarius.

O altă firmă, Whaletone, a lansat un model de pian digital, Grand Hybrid, al cărui preţ porneşte de la 98.000 de euro. Grand Hybrid este prevăzut cu difuzoare, inclusiv subwoofer, permite utilizatorilor să aleagă dintr-o gamă de opţiuni de sunet grupate în trei categorii principale, poate cânta precum pianele din anii ’60 - ’80 şi poate reda interpretări ale unor pianişti celebri sau compoziţiile posesorului. 

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/noutatile-hi-tech-in-industria-muzicala-un-pian-digital-si-o-vioara-electrica-15529225
15529225
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.