Moment istoric: Gigantul Alphabet, compania-mamă a Google, sparge pragul de 1.000 miliarde de dolari pe bursa americană

Autor: Alex Ciutacu Postat la 17 ianuarie 2020 200 afişări

Moment istoric: Gigantul Alphabet, compania-mamă a Google, sparge pragul de 1.000 miliarde de dolari pe bursa americană

Alphabet, compania-mamă a Google, a ajuns la o capitalizare de piaţă de 1.000 miliarde dolari pentru prima dată în istoria companiei, devenind a patra companie de tehologie din SUA care reuşeşte să treacă de acest prag psihologic.

Acţiunile Alphabet au închis şedinţa de tranzacţionare de joi la o valoare de 1.450 dolari per acţiune, ceea ce i-a adus o capitalizare de piaţă de peste 1.000 miliarde dolari, după o creştere de 0,8%.

Apple, prima companie listată care a intrat în acest club select în august 2018, a ajuns în prezent la o capitalizare bursieră de aproape 1.400 miliarde dolari. După Apple au urmat Amazon, Microsoft şi Saudi Aramco, însă capitalizarea Amazon a scăzut sub acest prag.

Reuşita Alphabet vine la doar câteva săptămâni după ce cofondatorii companiei, Larry Page şi Sergey Brin, s-au retras din rolurile active pe care le deţineau în companie. Investitorii aşteaptă acum ca Sundar Pichai, noul executiv al companiei, să pună accent pe profit.

Depăşirea pragului de 1.000 miliarde dolari vine în contextul în care Google continuă să fie lider global în ceea ce priveşte veniturile din advertising online şi marketing.

Cu toate acestea, companiile de tehnologie din SUA se confruntă cu probleme,  în contextul în care atât autorităţile, cât şi utilizatorii, cer reguli de privacy mai stricte – ceea ce ar putea avea un impact financiar asupra companiei

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
capitalizare,
miliarde,
apple,
google,
mama

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.