Lenovo, afaceri de 12,9 miliarde de dolari în trimestrul 3

Autor: Florin Casota Postat la 02 februarie 2018 120 afişări

Grupul Lenovo a anunţat astăzi creşterea veniturilor înregistrate în cel de-al treilea trimestru fiscal cu 6,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior şi 10% comparativ cu trimestrul anterior, la o valoare de 12,9 miliarde de dolari.

Lenovo, afaceri de 12,9 miliarde de dolari în trimestrul 3

În trimestrul încheiat la 31 decembrie 2017, Lenovo a înregistrat o creştere a veniturilor de 10,4% faţă de trimestrul anterior pentru segmentul de business PC/Smart Devices (PCSD) şi de 25,5% pentru segmentul Centre de date (DCG), în timp ce activitatea diviziei Mobile Business Group (MBG) a Lenovo a stagnat comparativ cu trimestrul anterior.

De asemenea, Lenovo a înregistrat o creştere  a profitului înainte de impozitare în acest trimestru, care a urcat la 150 de milioane de dolari, de patru ori mai mare comparativ cu trimestrul anterior, şi de aproape 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Profitul brut al companiei a crescut cu 9,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, ajungând la 1,8 miliarde de dolari, ceea ce se traduce într-o îmbunătăţire de 8,6% comparativ cu trimestrul anterior. Marja brută a fost de 13,5%, în creştere uşoară faţă de anul trecut.

Profitul operaţional a crescut cu 114 milioane de dolari de la un trimestru la altul. Pierderea de bază pe acţiune a fost de 2,53 cenţi US, rezultând dintr-un impozit unic nemonetar de 400 milioane de dolari. Acesta este rezultatul unei recalculări a activelor de impozit amânat în Statele Unite, ca urmare a legislaţiei recent intrate în vigoare privind reformarea fiscală a Statelor Unite. În acest context, compania consideră că o cotă de impozitare mai mică poate avantaja operaţiunile din SUA în timp.

Divizia PC/Smart Devices (PCSD) :

• A livrat 15,7 milioane de unităţi PC, în stagnare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. Veniturile au crescut cu 7,6% faţă de trimestrul al treilea al anului anterior, ajungând la 9,3 miliarde de dolari, şi cu 10,4% faţă de trimestrul anterior – al cincilea trimestru consecutiv în care compania a înregistrat o creştere a veniturilor de la an la an. Compania şi-a menţinut marja de referinţă la nivelul industriei.

• Avântul a fost puternic în mod special la nivel mondial, compania raportând o creştere de două cifre a veniturilor faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior în EMEA, Asia Pacific (AP) şi America Latină (LA).

•  Cota de piaţă Lenovo a ajuns la 20% în America Latină, graţie unei importante creşteri înregistrate în Brazilia.

Divizia Centre de date (DCG):

• Înregistrează cele mai mari venituri obţinute într-un trimestru din ultimii doi ani, care au ajuns la 1,2 miliarde de dolari, în creştere cu 16,7% faţă de perioada similară a anului anterior şi cu 25,5% secvenţial.

• Toate regiunile au obţinut o creştere de două cifre, precum şi îmbunătăţirea marjei. În America de Nord şi EMEA, compania a înregistrat cel de-al treilea trimestru consecutiv de creştere a veniturilor faţă de perioada similară a anului anterior.

• China a revenit pe un trend de creştere a veniturilor faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, precum şi de îmbunătăţire a marjei, datorită stabilizării activităţii de soluţii hiperscalate şi succesului înregistrat cu High Performance Computing şi Software Defined Infrastructure.

Divizia Mobile (MBG):

• Veniturile înregistrate au fost de 2,1 miliarde de dolari, cu 5% în scădere faţă de anul anterior, dar în stagnare comparativ cu trimestrul trecut.

• America Latină rămâne nucleul solid al diviziei, cu o creştere de două cifre a veniturilor (+37%) şi o profitabilitate majoră.

• La nivel global, au fost vândute 5 milioane de terminale Moto Z, cu o rată de activare a MODS în creştere cu 64% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

• Lenovo a raportat şi o consolidare a brandului Moto în Europa de Vest, după ce vânzările au crescut cu 23 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.