HMD Global, firma care produce telefoanele Nokia, atrage o finanţare de 100 milioane de dolari şi ajunge la o evaluare de peste 1 miliard

Autor: Florin Casota Postat la 23 mai 2018 115 afişări

HMD Global, start-up-ul finlandez care deţine licenţa exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane, anunţă că a reuşit atragerea unei finanţări de 100 milioane USD de la mai mulţi investitori, fondurile fiind destinate extinderii operaţionale şi accelerării creşterii firmei în cel de-al doilea an.

HMD Global, firma care produce telefoanele Nokia, atrage o finanţare de 100 milioane de dolari şi ajunge la o evaluare de peste 1 miliard

Prin această rundă de finanţări, valoarea curentă de piaţă a HMD Global a ajuns să depăşească 1 miliard USD, ceea ce poziţionează compania pe un loc privilegiat, fiind considerată un unicorn în segment. HMD Global va efectua investiţii strategice în extinderea operaţiunilor sale de afaceri, aflate în creştere rapidă.

În anul 2018, firma intenţionează să îşi extindă agresiv portofoliul de smartphone-uri Nokia, vizând dublarea afacerii prin extinderea distribuţiei în pieţele strategice şi continuând, totodată, să furnizeze inovaţie acolo unde consumatorii o cer şi o consideră importantă.

Florian Seche, CEO, HMD Global, a declarat: "Ne bucurăm enorm să-i avem alături de noi pe noii investitori în această călătorie în care vom scrie următorul capitol din istoria telefoanelor Nokia. Ţintim să ajungem printre cei mai importanţi jucători de pe piaţa telefoanelor inteligente la nivel global, iar succesul nostru de până acum ne dă încredere să ne continuăm ritmul de creştere şi în 2018, dar şi dincolo de acest an."

Lansată oficial la data de 1 decembrie 2016, compania a livrat, în primul an de activitate, peste 70 de milioane de telefoane sub marca Nokia, şi-a extins operaţiunile de vânzări în peste 80 de ţări şi a activat livrarea de telefoane în 170 de ţări. În anul financiar 2017, HMD Global a obţinut venituri totale de 1,8 miliarde euro (2,13 miliarde USD), înregistrând o pierdere operaţională de 65 milioane euro (77 milioane USD).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.