Acum puteţi merge la toaletele Starbucks şi puteţi sta la mese în cafenelele lor fără a mai fi nevoiţi să cumpăraţi produse, după ce compania şi-a schimbat politica de funcţionare

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 mai 2018 197 afişări

Acum puteţi merge la toaletele Starbucks şi puteţi sta la mese în cafenelele lor fără a mai fi nevoiţi să cumpăraţi produse, după ce compania şi-a schimbat politica de funcţionare

Compania Starbucks a transmis că permite oricui să utilizeze toaletele şi să stea în cafenele şi patiserii, chiar dacă nu cumpără niciun produs, potrivit Washington Post.

Gigantul cafelei a anunţat schimbarea politicii de funcţionare sâmbătă. Noua politică spune că toţi clienţii, inclusiv cei care nu au achiziţionat nimic, pot veni în cafenele doar pentru a sta acolo – cât timp au un comportament civilizat.

Anunţul vine la aproximativ cinci săptămâni după ce un manager al unei cafenele Starbucks din Philadelphia a chemat poliţia pentru doi tineri de culoare care ajunseseră în cafenea pentru o întâlnire de afaceri. Unul dintre aceştia a cerut permisiunea de a folosi toaleta însă angajaţii le-au spus că nu o pot face pentru că nu cumpăraseră încă nimic.

Howard Schultz, preşedintele executiv al companiei, a transmis pentur CBC că managerul, care a fost concediat, a acţionat în baza „propriei voinţe”.

Cei doi bărbaţi, Rashon Nelson şi Donte Robinson, au ajuns la un accord cu oficialii din Philadelphia. Luna aceasta, ei au ajuns la un accord de plată simbolic, de 1 dolar pentru fiecare şi au cerut oraşului să finanţeze cu 200.000 de dolari un program bursier care ar ajuta studenţii să aspire la antreprenoriat.

Incidentul a pus Starbucks în focurile opiniei publice, generând proteste la nivel local.

În data de 29 mai, gigantul plănuieşte să închidă peste 8.000 de magazine în SUA pentru o singură zi, pentru a-şi educa cei 175.000 de angajaţi cu privire la prejudecăţile rasiale.

Potrivit noilor politici, oamenii pot veni în locaţiile Starbucks doar pentru a sta şi vor fi consideraţi clienţi chiar dacă nu cumpără.

  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafenele,
starbucks,
cumparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.