Cum companii de top precum Google, Amazon şi Facebook reuşesc să angajeze cei mai buni oameni. 10 tactici extrem de eficiente

Autor: Florin Casota Postat la 03 mai 2017 1064 afişări

Companiile de tehnologie precum Google, Amazon, Facebook sau Apple au nevoie de cei mai buni oameni din domeniu pentru a putea performa la fel cum au făcut-o în trecut. Aceste companii primesc probabil sute de mii de CV-uri pe lună sau pe an.

Cum companii de top precum Google, Amazon şi Facebook reuşesc să angajeze cei mai buni oameni. 10 tactici extrem de eficiente

Pe lângă algoritmi şi întrebări dificile trebuie să existe şi alte tehnici mai complexe pentru a putea alege cei mai buni oameni, scrie Quartz.

Sarah Cooper, autor al cărţii "100 tricks to Appear Smart in Meetings" enumeră câteva tactici pe care le-ai putea folosi pentru a atrage cele mai bune talente din industria IT.

1. Sună cu 15 minute inainte/după de ora convenită pentru câteva întrebări

De ce? Să afli care persoane sunt pregătite pentru job şi care nu. Toată lumea poate răspunde la întrebări atunci când este pregătită pentru asta, dar nu şi atunci când îi suni pe neaşteptate.

2. Creează un interviu impredictibil

De ce? Pentru a vedea care sunt oamenii care nu au nevoie de instrucţiuni. Dacă interviul e haotic, intervievatul nu va ştii la ce să se aştepte. Astfel vei putea vedea cine se descurcă cel mai bine atunci într-o situaţie impredictibilă.

3. Asigură-te că ceva nu va merge bine în timpul prezentării pe care trebuie să o susţină candidatul

De ce? Pentru a vedea cum un candidat se adaptează unei situaţii mai puţin ideale. Pune candidatul într-o cameră unde echipamentul de prezentare nu funcţionează să vezi cum reacţionează cel care urmează să facă o prezentare. Puncte bonus pentru cei care au un Plan B, C sau D.

4. În timpul interviul trebuie să faci presupuneri incorecte

De ce? Pentru a elimina candidaţii care se supără foarte uşor. "Deci ai făcut Politehnica?" sau "Cât timp ai lucrat pentru Yahoo", chiar daca niciuna din afirmaţii nu este corecte vei vedea dacă intervievatul va rămâne calm sau se va enerva.

5. Cere unui candidat să rezolve o problemă foarte specifică

De ce? Pentru că ai nevoie de ajutor să rezolvi acea problemă. Companiile caută oameni pentru a putea să le rezolve problemele cu care se confruntă la momentul respectiv. Ajutor pe gratis? Cine nu vrea asta?

Continuarea pe pagina 2

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.