Tata Motors va prezenta, joi, cel mai ieftin autoturism din lume

Postat la 08 ianuarie 2008 1 afişăre

Grupul auto indian Tata Motors va prezenta, joi, cel mai ieftin autoturism din lume, cu un pret de 2.500 de dolari, redefinind standardele din industria de profil privind costurile de productie, prin eliminarea unor caracteristici considerate, in general, esentiale la constructia unui vehicul

Noul autoturism este echipat cu un motor de 30-35 de cai putere, amplasat in spate, si un portbagaj de dimensiunile unei serviete. In plus, unele piese de legatura au fost realizate din plastic, inlocuind elementele clasice, din metal, informeaza International Herald Tribune.

Unii analisti preconizeaza ca pretul vehicului se va apropia de 3.000 de dolari. Chiar si intr-un astfel de scenariu, autoturismul produs de Tata Motors va ramane in continuare cel mai ieftin din lume.

Pe parcursul lucrarilor de proiectare a autoturismului, de doua ori mai ieftin decat cel mai apropiat concurent in ceea ce priveste pretul, intrebarea dominanta in randul inginerilor de la Tata Motors pare ca fi fost "Este oare aceasta componenta indispensabila?".

Mai multe detalii pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
Tata Motors,
masina ieftina
/articolul-zilei/mediafax/tata-motors-va-prezenta-joi-cel-mai-ieftin-autoturism-din-lume-2326313
2326313
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.