Se restituie diferenta privind taxa auto

Postat la 06 martie 2009 7 afişări

Procedura de restituire a diferenţei dintre taxa pe poluare auto triplată, valabilă în perioada 15 decembrie 2008-19 februarie 2009, şi cea aplicată între 1 iulie şi 15 decembrie 2008 a fost aprobată printr-un ordin al miniştrilor Finanţelor şi Mediului, Gheorghe Pogea, respectiv Nicolae Nemirschi.

Ordinul publicat joi în Monitorul Oficial prevede că stabilirea diferenţei de taxă pe poluare de returnat se face, prin decizie de restituire, de către organul fiscal de care aparţine contribuabilul. Conform legii, termenul de soluţionare a cererilor de restituire a sumelor cuvenite solicitanţilor este de 45 de zile de la data înregistrării solicitării la organul fiscal competent.În cazul în care acest termen este depăşit, contribuabilii au dreptul la dobândă din ziua următoare expirării termenului legal de soluţionare. Dobânzile vor fi suportate din bugetul Fondului pentru Mediu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Aflati aici ce probleme intampina importatorii de masini din cauza taxei auto.

Urmărește Business Magazin

/articolul-zilei/mediafax/se-restituie-diferenta-privind-taxa-auto-4025551
4025551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.