Patriarhul Daniel va avea un salariu de 7.997 lei

Postat la 20 noiembrie 2007 2 afişări

Guvernul a stabilit, luni, noi valori de salarizare pentru personalul clerical si conducerea cultelor recunoscute, masura in urma careia Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, IPS Daniel, va primi o indemnizatie lunara de 7.997 lei

Noile valori au fost decise printr-un proiect de lege aprobat in sedinta de luni a Guvernului. Conform actului normativ, Patriarhul BOR va beneficia de o indemnizatie de 7.997 lei, cei noua Arhiepiscopi Majori, Mitropoliti ai BOR si ai Bisericii Romano - Catolice - de cate 7.366 lei, cei 16 Arhiepiscopi, Sefi de cult (Mitropolit, Episcop, Muftiu, Sef rabin, Presedinte uniune, Presedinte) - cate 6.932 lei, cei 34 de Episcopi, Episcopi-vicari patriarhali - cate 6.343 lei si cei 25 de Episcopi-vicari, Episcopi coajutor, Episcop auxiliar, Arhiereu-vicar - 6.068 lei.

Cuantumul sprijinului lunar la salarizarea personalului din conducerea cultelor si a unitatilor de cult, altul decat cel asimilat functiilor de demnitate publica (1262 de posturi) a fost stabilit si pentru vicepresedinte uniune, vicar administrativ patriarhal, vicar general, secretar general, consilier patriarhal - (1.638 de lei), secretar patriarhal, inspector general bisericesc, vicar administrativ eparhial, vicar episcopal - (1.422 de lei), secretar Cancelaria patriarhala, consilier eparhial, secretar eparhial, inspector eparhial, exarh, protopop (986 de lei), staret, superioara, egumen (741 de lei).

Detalii aici

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Patriarhul Daniel,
salarii,
resurse umane
/articolul-zilei/mediafax/patriarhul-daniel-va-avea-un-salariu-de-7-997-lei-1044906
1044906
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.