G8 a pierdut controlul economiei mondiale

Postat la 06 iulie 2009 42 afişări

Grupul G8 a pierdut treptat controlul asupra economiei mondiale în favoarea G20, iar legitimitatea sa este contestată din toate părţile, mai mulţi experţi sugerând chiar dispariţia lui.

De la apariţia crizei, G8, clubul celor şapte naţiuni cel mai puternic industrializate din lume (plus Rusia), s-a limitat să facă declaraţii de principiu, lăsând deciziile la latitudinea grupului G20, a cărui proeminenţă a fost parafată de summitul desfăşurat la Londra la începutul lunii aprilie.

"În ultimii ani nu s-a înregistrat niciun rezultat substanţial la nivelul G7-G8", susţine Richard Portes, cercetător la Şcoala Economică de la Londra.

Acest forum informal creat în 1975 "nu mai este potrivit pentru majoritatea chestiunilor de anvergură. Nu se mai poate vorbi despre mediu, finanţe sau comerţ fără China, India, Brazilia sau Africa de Sud", toate ţări membre ale G20, precizează el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
G8,
G20
/articolul-zilei/mediafax/g8-a-pierdut-controlul-economiei-mondiale-4619584
4619584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.