Der Spiegel: Fabrica Nokia de la Cluj va aduce lumea moderna intr-o zona cuprinsa inca de saracie

Postat la 22 ianuarie 2008 1 afişăre

Fabrica pe care Nokia urmeaza sa o construiasca langa Cluj este o sansa pentru locuitorii regiunii, apreciaza publicatia Der Spiegel, relatand ca in aceasta zona din Transilvania oamenii se zbat inca in saracia lasata in urma de unul dintre cele mai represive regimuri

Pasunile din Transilvania nu au mai avut parte de atata actiune de la retragerea romanilor, comenteaza Der Spiegel, apreciind insa ca in conditiile in care producatorul Nokia prelucreaza deja terenul pentru construirea unei noi fabrici, lumea moderna se indreapta catre aceasta parte a Romaniei cu o viteza uimitoare inclusiv pentru texanul John Guerry, seful santierului. "De fiecare data cand vin aici, ceva este schimbat", le povesteste Guerry jurnalistilor de la Der Spiegel, in timp ce se apleaca pentru a mangaia un caine vagabond botezat de muncitori Nokia.

Potrivit publicatiei germane, fabrica de la Cluj s-a dezvoltat intr-un ritm foarte rapid astfel incat, la mai putin de cinci luni de la inceperea lucrarilor, exteriorul uzinei este aproape finisat, iar in interior specialistii au instalat deja mai multe computere care vor urmari fluxurile de componente ale viitoarelor telefoane.

De altfel, potrivit Der Spiegel, in luna martie fabrica va incepe deja livrarea primelor aparate in Europa si Asia. Der Spiegel apreciaza ca Nokia a ales Clujul partial deoarece in acest oras exista un numar considerabil de ingineri dispusi sa munceasca pentru un salariu mai mic decat un sfert din cel european. Fabrica va deveni complet operationala cu pu tin timp inainte de inchiderea uzinei Nokia de la Bochum, Germania, despre care compania finlandeza sustine ca a devenit prea costisitoare.

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it&c,
Nokia,
fabrica,
Cluj,
Jucu,
germani,
proteste
/articolul-zilei/mediafax/der-spiegel-fabrica-nokia-de-la-cluj-va-aduce-lumea-moderna-intr-o-zona-cuprinsa-inca-de-saracie-2344260
2344260
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.