Vă plac tablourile? Dar să vedeţi ramele! (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 24 martie 2013 637 afişări

Artiştii contemporani nu se mai mulţumesc să iasă în evidenţă numai prin tablourile lor, ci vor să se deosebească şi prin rama acestora.

Deşi în general rama era considerată un accesoriu al unui tablou, au existat şi unii artişti care i-au acordat mai multă atenţie, decorând-o. Mai nou însă, artiştii mai tineri, tocmai cei care de obicei preferă rame extrem de simple, fără vreun model anume, ca nu cumva să tablourile lor să pară încadrate de ceva demodat, au ajuns să o considere ca pe o modalitate de a-şi scoate în evidenţă creativitatea, scrie The Wall Street Journal.

Artistul Kehinde Wiley, cunoscut pentru portretele sale de bărbaţi tineri care pozează aşa cum pozau modelele din tablourile vechilor maeştri, are un studiou la Beijing ai cărui angajaţi se ocupă de sculptarea ramelor cu motive specifice culturii de unde provine personajul din tablou, scrie Wall Street Journal. Un exemplu ar fi lucrarea "Alios Itzhak III", un portret al unui evreu etiopian, pe a cărui ramă au fost sculptaţi nişte lei şi cele zece porunci.

Un alt artist, Duke Riley, a creat o serie de lucrări inspirate din bătăliile duse de romani, una dintre acestea având o margine asemenea unei rame, acoperite de topoare, cranii şi săgeţi; nu e singurul exemplu.

Un alt artist, Rashaad Newsome, a apelat la un atelier care oferă servicii celor ce vor să-şi înfrumuseţeze maşina, cerându-i să cromeze rama din lemn vechi din secolul al XVII-lea a tabloului său "Rapture". Lucrarea a atras atenţia unui colecţionar care a achiziţionat-o pentru suma de 95.000 de dolari.

La rândul său, pictorul Ashley Bickerton a ales pentru tabloul său "ANWWLB 1" o ramă albă garnisită cu monede şi sidef.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
tablouri,
rama,
pictura,
creativitate
/arta-si-societate/va-plac-tablourile-dar-sa-vedeti-ramele-foto-10686784
10686784
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.