Theodor Aman se instaleaza la Cotroceni

Postat la 20 martie 2011 156 afişări

Muzeul National Cotroceni deschide joi, 24 martie, in Spatiile Medievale, expozitia "Theodor Aman, pictor si gravor", prilejuita de implinirea a 180 de ani de la nasterea, respectiv 120 de ani de la moartea marelui pictor si grafician.

Expozitia organizata la initiativa Muzeului National Cotroceni reuneste peste 130 de lucrari (picturi, gravuri si desene), precum si un set de obiecte care i-au apartinut artistului - sigiliu cu iscalitura lui, cutie cu pensule, paleta cu lauri oferita de elevii artistului cu dedicatia "Maestrului nostru Th. Aman de diua omastica 1891. Elevii Scolei de Belle-Arte".

In expozitie se vor regasi si binecunoscutele portrete ale lui Tudor Vladimirescu, Alexandru Lapusneau, Carol I, Mihail Cantacuzino, Nicolae Racovita, Ion Heliade Radulescu, Cezar Bolliac, alaturi de cele ale membrilor familiei artistului.

Detalii pe Ziarul de Duminica.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/theodor-aman-se-instaleaza-la-cotroceni-8075698
8075698
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.